Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (71)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve finále poslední epizoda doručila vše, co měla, jen možná v méně epičitějším měřítku, než jsem čekal. Souboj byl na seriálové poměry hodně dobrý a určitě nejlepší, co jsme doposud z těch šermířských souborů pod Disneym viděli. Na druhou stranu jsem doufal přeci jenom více interakce mezi Vaderem a Obi-Wanem, chyběla mi tam zmíněná Padmé. Obi-Wan se mohl pokusit ve Vaderovi probudit Anakinovu stránku a trochu mě mrzí, že se to za těch šest dílů ani nepokusil. Celkově to nebylo špatné, jen takové brouzdání po povrchu. I ten návrat dvou velkých postav byl spíše z nutnosti než z nějaké podstaty, že by měly v příběhu místo... ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem upřímně šťastná, že se K. Kennedy nebude na druhý řadě a i jiných projektech již podílet. Teď už jen počkat, až jí dojede smlouva v roce 2024 a konečně bude svět zase v pořádku. Zakončení první řady Obiho je tedy nadějeplné a vesměs takové, jaké si člověk přál. Byl to vážně průlet mezi asteroidy se zapnutým hyperpohonem a bez připásání, poslední díl ale stojí fakt za to. Finále mě opravdu dojalo a zas mi bylo 12. May the force be with us. Mimochodem...škoda, že jako se hodnotí Kenobi, se nehodnotí zmrvené universum Zaklínače. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Aby dal Obivan povstalcom šancu na prežitie rozhodne sa raz a navždy rozhodnúť súboj medzi ním a Anakinom. Do toho ešte musí zachrániť aj Luca pred podvedenou hlavnou inkvizítorkou. Prevedenie: Normálne mi je ľúto, že to končí, vážne som si seriál obľúbil a nie iba pre to že pojednáva o jednej z najlepších postáv univerza ale aj pre jeho dynamiku a príbeh. Škoda, že toho bolo tak málo. 93% ()

only_serials

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádnej SW Disney hejtr.. nehejtoval jsem sequely, ani sola, naopak Rogue One patří mezi moje top3 SW. Nicméně pokaženej Boba už mě trochu nadzvedával ze židle... ale teda jako u Kenobiho konec - co tohle mělo být za totální scénáristickou a režisérskou sračku??! Jak se dá vůbec zkazit taková  neskutečná látka jako je Obi Wan vs Anakin??!... To teda fakt nechápu. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello There! Wow, tak tohle byl nářez, kdyby podobně vypadala každá epizoda, byl by to seriál na krásných 5 hvězd. Úplně všechno fungovalo perfektně, nádherně se tady prohloubil Obi-Wanův a Vaderův vztah+na jejich souboj, ve kterým jsme konečně viděli Vadera v plným ofenzivním nasazení, plynule navazuje jejich dialog z New Hope, což si někteří mysleli, že prostě udělat nejde, aniž by se muselo retconovat a to fakt nechápu, když přitom byl ten dialog tak přímočarej. Tenhle duel byl jeden z nejlepších v celých Star Wars, především kvůli bližšímu nahlédnutí do Vaderova nitra a právě tomu navázání na New Hope. Rozhodně tenhle duel řadím mezi top 3 emotivní duely, jelikož následný dialog byl tak smutný, že už jsem si pěkně dlouho takhle nepobrečel. Revy příběh se celkem smysluplně prozatím uzavřel, i když to bylo lehce tlačený na sílu, ale určitě s ní ještě neskončili, nedivil bych se, kdyby byl Finn její potomek:Dd. Obi-Wan se konečně sám se sebou vyrovnal a stal se z něj ten nebojácný Jedi Ben jako ho známe od Aleca Guinnesse. Sblížení s mladým Lukem bylo dosti sympatické a ten fanservice ke konci byl úplně na nerdgasm. Tahle epizoda společně s tou minulou zachránily celej seriál od úplnýho failu a díky bože za to. May the Force be with you! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Obiwanův (Ewan McGregor) počáteční postoj se světelným mečem vychází z bojové stylu Formy III, známého též jako Soresu. Původně byl tento styl vyvinut kvůli rozšíření blasterových zbraní, časem se ale vyvinul a byl považován jako „konečný výraz“ neagresivní filozofie řádu Jedi. Dalšími rytíři Jedi, kteří tuto bojovou formu preferovali, byli například Luminara Unduli, Depa Billaba nebo Kanan Jarrus. (Veskoslav)
  • Reference zničené helmy Dartha Vadera (Hayden Christensen) je přímá narážka na souboj Dartha Vadera a Ashoky Tano ve 2. sérii seriálu Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Obi-Wanovy (Ewan McGregor) oranžové brýle ve finále epizody nejsou náhodně vybrány. Objevily se již dříve v marvelovských komiksech  „Star Wars“, zejména na obálce čísla 15, jednoho z několika příběhů „From the Journals of Obi-Wan Kenobi“. Jeho róba se přiblížila té, co nosil sir Alec Guinness ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)

Reklama

Reklama