Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (334)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Epilog za příběhem Jesseho Pinkmana. Zvládlo se to s bravurou. Poslední díl skládačky jménem Breaking Bad se může pyšně zařadit do této výborné série. Je to natočené s grácií, Aaron Paul znovu dokazuje, že je pán herec a camea potěší. Kéž by více tvůrců mělo stejný cit pro svou tvorbu jako Vince Gilligan. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - El Camino je fajn, davám tomu 4/5 kdybych tomu dal 5 asi bych to nadhodnocoval. ten film není samo o sobě špatnej, ta tvůrčí vize Vince Giliagana je tam hrozně vidět a znát, film vás dobře obeznámí kde jste co se děje, vlastně vysvětluje a ukazuje co se dělo s Jessem po konci Br Ba, dobře zakončuje Jesseho story ale jinak to není nic z čeho bych si sedal na prdel, ani nevím co mi tam výslovně vadilo, možná beru v potaz to tempo nějaký sekvence se třeba až moc táhli mohli to udělat líp, třeba ten Todd mě tam absolutně nezajímal a mohli tam místo toho dát něco jinýho. Ale dobře ukazovali ty flasbacky Jesseho trauma. Líbí se mi jak je film zpracovaný po produkční stránce. Scénář a režie ne třeba, ale to již sem zmínil. Líbilo se mi, že jsou zde i postavy ze seriálu a to dávám filmu jako kredit. A taky Jesse je moje nejoblíbenější postava Breaking Bad 😅 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Solidní dovětek k nejlepšímu seriálu všech dob. Thrillerový slow-burner, pomalu odkrývající potřebné informace (neustále víme méně než protagonista), v němž jeden perfektní záběr střídá další a každému kroku pokračující kalvárie Jesseho Pinkmana se (konečně) dostává luxusního prostoru. V podstatě jde v duchu seriálu o několik delších scén soustředěných na zachycení určitého procesu, se znamenitě budovaným napětím a často nečekanou pointou (související právě s oním dávkováním informací a naší nejistotou, kdo blafuje). BB univerzum film zásadně nerozšiřuje, ale coby dodatečné uznání Pinkmana jako skutečného tragického hrdiny seriálu naplňuje svou ambici výborně. Mj. zásluhou vyprávěcí struktury přepínající elegantně mezi minulostí a přítomností. Kromě vyprávění o zoufalé touze po úniku (a nemožnosti návratu) sledujeme převážně melancholickou, ale místy zároveň hodně vtipnou rekapitulaci toho, kterak Jesseho setkání s Heisenbergem nejdřív naplnilo nadějí a posléze jej o veškerou naději připravilo. Jestli jste BB neviděli, moc vám to zřejmě neřekne. Jestli ano, množství odkazů k seriálu (vizuálních, dialogových, situačních) vás rychle dostane do rauše. 85% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

El Camino pokračuje přesně tam, kde seriál skončil. Bez zhlédnutí seriálu na to nemá moc smysl koukat, protože spousta událostí navazuje na seriál a i když jde část původních událostí z příběhu trochu domyslet, stejně z toho nebudete mít takový zážitek, jako když znáte seriál. Je to takový jeden dlouhý díl, kvalitou srovnatelný se seriálem. Jen to nemá takový účinek, jako když vidíte celou jednu sérii seriálu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, které vzniknou na podkladě úspěšného seriálu se mnohdy snaží zaútočit na širší publikum a tím se často atmosféře původního seriálu vzdalují. El Camino je pravý opak, jako samostatný film nemá šanci obstát, hodnotím jej vysoko jen proto, že se mi podařilo si během projekce užívat vzpomínky na původní seriál. Abych byl přesnější svojí atmosférou je El Camino nejpodobnější spin-offu Better Call Saul, ale to není důležité. Zamrzela mě chybějící sofistikovanost a vlastně i trošku nižší realističnost tohoto příběhu, který přichází o nějaký ten rok později, než byl po něm největší hlad. Přesto světe div se, užil jsem si to... 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se objeví i postava ochranky (David Mattey) ze seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015), která se během epizody Pimento (2015) ucházela o práci ozbrojeného doprovodu Daniela Wormalda (Mark Proksch). Ve filmu potom ztvární roli řidiče escortního servisu. (LucasAbelle)
  • Film byl natočen kamerou Arri Alexa 65 v poměru 2.39:1, známý též jako anamorfní širokoúhlý formát. Je to nejširší běžně využívaný formát v kinematografii. (dan4815)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama