Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (361)

claudel 

všechny recenze uživatele

Během těchto vánočních svátků jsem začínal propadat skepsi, že poté, kdy po náročném pracovním roce doháním co nejvíce filmů to jde, tak nenarážím na žádný, z něhož bych byl vyloženě nadšený. Konečně se mi to podařilo s Promlčeno. Napětím jsem ani nedýchal, dychtivě bažil po postupném odkrývání celé pravdy a rozuzlením. Herecky skvělé, nedokážu nikoho vyzdvihnout, všichni v hlavních i vedlejších rolích jsou naprosto přesní. Velmi zajímavý nápad i v kontextu všemi milovaných devadesátek. Jen ten závěr mi zamotal hlavu, že si nejsem zcela jistý, jestli jsem vše pochopil správně a všechno se mi spojilo tak, jak mělo. Rozhodně jeden z nejlepších českých filmů roku 2022. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na české poměry skvělý film a nebylo to ani moc komplikované. Stačí jednoduchá zápletka, správně vybraní herci a dobrá podívaná je na světě. Jen mě trochu překvapilo, že od Roberta Sedláčka, ten u mě propadl v nemilost po Českém století. Ale na jeho rehabilitaci to úplně nevidím, na tu je ještě dost času. Každopádně šanci ještě dotane. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, aká sa v českej či slovenskej produkcii bežne nevidí. Komorná konverzačka o vykúpení hriechov a (pre)mlčaní ukrýva pod svojou thrillerovou škrupinou kritiku legislatívy. Zaujme postupným budovaním napätia, kompozíciami nočnej Prahy, intímnym saxíkom, no vytknúť sa jej dá mierne prekombinovaná zápletka. Výkony, najmä vedľajšie party, miestami zaváňajú televíznym dojmom. Osviežením v mantineloch českého filmu je dej odohrávajúci sa prevažne cez telefón a takmer v reálnom čase. Môže tak evokovať tituly ako Locke (2013) či Tiesňové volanie (2018). Spokojnosť. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný dojem jako u Sedláčka vždy. 1)  Po převzetí roztočeného filmu jiným producentem došlo ke změně režiséra, který poté scénář přepsal a přeobsadil._____ 2)  49letý Robert Sedláček neustál rytmus a dynamiku snímku. Film je chvílemi sympaticky svěží (zpočátku), nesympaticky nudný (první monolog Radka v rozhlase), rozvláčný (když se vyjasňovalo, o co vlastně jde), napínavý (před finálem) a jindy zase zbytečně rychlý a až jaksi odbytý (zejména na konci). Hezký námět se nedočkal odpovídajícího zpracování a ten rozmazaný nelogický konec tomu jen dodal._____ 3)  Líbil se mi (fyzicky) 27letý pěkný Karel Jirák s velkým zadkem (mladý policista)._____ 4)  Rodenovi bylo místy špatně rozumět._____ 5)  Následuje obrovský spoiler, který vyzradí téměř vše, co se v díle odehrává! Čti až po zhlédnutí filmu!_____ Tak Roden se společníkem, ti hodní, měli IT firmu a svého právníka Bareše. Ten se buď spolčil s dalšími anebo je to sám, kdo za vším stojí. Najatí chlapi unesli Rodenova parťáka a požadovali výkupné. Posléze ho zabili. Unesli i Rodena, kterému se však podařilo osvobodit a při svém útěku jednoho z nich (dvou) zabil. Protože by zabití asi neobhájil jako nutnou obranu, s pomocí Bareše utekl do Ameriky. Právník mu poslal 40 miliónů (zřejmě korun) namísto dohodnutých 70. A nyní je Roden zpátky. Nijak nezkoumá, jestli ho Bareš podvedl či ne, i když zřejmě kvůli napětí se oba na svou vzájemnou schůzku chystají jako pistolníci na Divokém západě. Prostě si trochu popovídají, právník sáhne do trezoru, vytáhne půldruhého miliónů eur, předá je Rodenovi a ten v klidu odchází. Nepochopil jsem roli právníka v celé akci. Nepochopil jsem celý tyátr kolem jeho zkasírování. Když byl Roden tak dobrý ajťák (už půl roku odvládal Barešovy počítače), proč ho nepřiměl k zaplacení na dálku? Proč musel přijet právě pár minut před promlčením a honit čas? Nechápu více věcí, tohle je jen malá ukázka._____ 6)  Výstižný koment napsal Matty***, roztomilý koment verbal****. Rozesmál mě kreyson13*: jen mi tam chyběly reklamy, aby se něco dělo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád, že po márnom hľadaní niečoho pozerateľného na dostupných TV kanáloch môžem vyjadriť s týmto filmom spokojnosť. Určite nepatrí medzi žánrovú špičku, ale keby každá česká kriminálka poskytovala zaujímavý príbeh, zahraný väčšinou spoľahlivých hercov, tak nebudem urputne hľadať nejaké nedostatky alebo nelogickosti, dám jej štandardné tri hviezdičky a nebudem ľutovať ani jednu z 95 minút, ktoré som filmu venoval. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • „Považuji scénář k tomuto filmu za velmi silnou látku, téma je totiž nadmíru závažné a režisér Robert Sedláček je báječný. Tyhle tři aspekty mě inspirovaly k tomu, abych nabídku okamžitě přijala“ prohlásila Vilma Cibulková. (Duoscop)
  • Internetové novinové články, které ve filmu popisují dění okolo společnosti IT Security Rose, lze volně dohledat na webu Reflexu. (Viacslav)
  • Natáčení probíhalo v Malibu v USA a noční Praze. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama