Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (361)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše verbal, zatím nejlepší Sedláčkovy filmy byly ty, k nimž si sám psal scénář. A tenhle snímek už se hodně dotahuje na Rodinu, kterýžto film je od něj nejlepší. I když bychom se mohli ptát, kdo je Mirek Veselý, který původně napsal námět a roztočil film (a není ani na CSFD)… Angažované téma Promlčena, jeho nesmlouvavý tvar jedné noci a vynikající herecké výkony (dlouho jsem Rodena v ničem tak dobrém neviděl, Bočková je -i v 1. oddělení- extra talent), z něj dělají snímek toho typu, kterých u nás bohužel zatím vzniká málo. 90%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh muže, který se snaží vyrovnat se svou minulostí, pocitem provinění a výčitkami svědomí, mě zaujal příjemně sevřenou a místy tísnivou atmosférou, Karel Roden v roli Radka výborný, hlavní postava je mýma očima nejednoznačná a dalo by se dlouze polemizovat nad jejím chováním, každopádně já si cením jakékoli snahy o nápravu věcí minulých a omluvu mezi ně automaticky počítám.. Moc se mi líbila Vilma Cibulková s Denisou Barešovou v rolích matky s dcerou, obě jsou tu skvělé.. Pro čeření českých filmových vod mám slabost, k tomu se domnívám, že úkladná vražda by promlčena být neměla.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímek se mi vůbec nelíbil. Karel Roden mi přišel do této role jako nešťasná volba a nebál bych se tento výkon označit za jeho vůbec nejhorší. Samotné úvodní tajemno diváka hodně navnadí, ale následné rozplétání sítí nepřichází s ničím zvlášť šokujícím či zajímavým. Pochvalu si zaslouží snad pouze jistá orginalita scénáře. Bohužel jsem nedokázal naskočit na tento vlak a do příběhu se jakkoli ponořit. Hodně slabé a dost mi uniká, co se na tomto filmu tolika divákům líbí. Paradoxně napětí funguje jen do doby, než se začne něco vysvětlovat. V ten moment film zemřel. [25 %] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zajímavějších českých filmů současnosti. Zajímavějších hlavně pro námět, který je výborně zpracovaný a má odhodlání něco sdělit. Robert Sedláček na tohle ostatně vždycky měl dar. A stejně tak měl dar i na vedení herců, kteří tu ve všech ohledech předvádí odzbrojující výkony. Kéž by takové české filmové zážitky byly častější a nemuseli jsme se před každým filmem modlit, jak to vůbec dopadne. Ve druhé polovině filmu jsem skoro ani nedýchal. Karel Roden a Barbora Bočková byli naprosto exkluzivní a mezi jejich dialogy jsem si přišel jak při sledování nejlepších světových dialogovek. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ze Sedláčka jsem měl delší dobu srandu a vnímal ho negativně, ale poslední dobou mám pocit, že prostě neselže daleko pravděpodobněji, než známější jména s puncem geniality. A kdyby se točil projekt na kterém mi záleží, tak asi chci aby to dělal Sedláček než aby to podělal někdo se jménem a Lvy.  Zajímavý a zábavný film přes svou řemeslnost. Myslím, že je Sedláček lepší režisér než scénárista, ale tomuhle by víc prospěla komornost a  nápaditost. Některé věci tam byly přímo na dělohu. Otázka je, za co může Sedláček a producenti, kteří si tam prý prosadili závěrečnou doslovnost a vysvětlení přes jeho vůli.  Kdyby to natočili jako Locke s Tomem Hardym, tak by to bylo geniální a nemuselo by se měnit ani moc a Roden by to bez problémů utáhnul. Takhle "jenom" 7/10 ale po dlouhé době spokojenost s českým projektem a taková že jsem se nestyděl. :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Hřbitov, kde se Radek (Karel Roden) pohybuje a jde navštívit okýnko v kolumbáriu, se nachází v Praze na Jižním městě ulice Křejpského. (PROCESOR)
  • „Natočili jsme kvalitní film a jsem vděčný všem hercům, že náročné natáčení zvládli. To se nedá ani nařídit, ani zrežírovat, to se musí prostě stát,“ uvedl režisér a scenárista filmu Robert Sedláček. (SONY_)
  • Natáčení filmu bylo jednou odloženo, a to pouhých 48 hodin před první klapkou. V tu chvíli vláda vyhlásila první lockdown. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama