Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedené smíchání politiky s romantikou. Annette Bening hraje postavu která se celý film chová naprosto nesmyslně, do toho jí přizvukuje rozněžněný Michael Douglas, který sice je jedním z nejlépe obsazených amerických prezidentů, ale zároveň hraje jednoho z nejhůře napsaných. Na film o prezidentovi překvapivě málo politiky, hodně sladkých řečí, několik romantických montáží a odhadnutelný konec. Nebýt vynikajících postav prezidentových poradců v podání Martina Sheena a Michaela J. Foxe nemělo by moc smysl se tímto filmem jakkoliv déle zabývat. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

AMERICKÝ PREZIDENT mi trochu pripomenul kvalitný seriál Západné krídlo, ktorých spája nielen meno scenáristu Aarona Sorkina, ale aj herec Martin Sheen a tak som sa veľakrát pýtal: "Kto tu je vlastne prezident ?". Michael Douglas je ale samozrejme v úlohe prezidenta vynikajúci a spolu s rovnako dobrou Annette Bening tvoria dvojicu, ktorej nechýba potrebná chémia a aj preto pôsobí film príjemným dojmom. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak americké dějiny v nejednom případě dokládají, i s nejvyššími představiteli supervelmoci třískají hormony. A tak nikoho nemůže překvapit, že jedna upřímně držkatá eko-aktivistka získá trofej v podobě okouzlujícího, milého, schopného, čestného, nesobeckého a pozorného prezidenta (vyjmenované vlastnosti jsou přece takovými typickými znaky politiků:-)). Klišé romantická limoška, sycená politickými intrikami, oteplovací agitkou a máváním amerických vlajek, oslazená účastí slavných hollywoodských jmen. Čekala jsem, že to bude hůře stravitelné, ale vyklubal se z toho celkem příjemný film k přípravě sobotního oběda. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nevim proč se k něčemu takovýmu Michael Douglas propůjčil, Sice to neni nijak zvlášť hrozný, ale na herce jeho kalibru je to pěkná degradace. Má to průměrnej, jednoduchej a stejenj děj jako spousta podobných filmů a totéž se dá říct i o konci, kterej je jak jinak než šťastnej. Je to prostě průměrnej romantickej film, kterých už byly natočeny stovky, až an to že tam hraje Douglas. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se ubralo na politikaření a řešila se hlavně samotná problematika novýho vztahu prezidenta v očích veřejnosti (dramatická linka) a zároveň se víc pracovalo s námětem, že chce prezident dělat spoustu věcí jako každej normální člověk - viz objednávání kytek apod. (komediální linka). Dojem ještě občas kazil silně patriotickej podtext (vlajka na každym rohu nebo patetický typicky americký velkohubý prohlášení) a nezlobil bych se ani za bohatší výpravu (interiérový scény Bílýho domu byly postupem času už trochu ubíjející). Originální námět a našláplý herecký obsazení (Michael Douglas s Annette Bening byly hodně pěkná dvojice) však přece jenom dělaj z Americkýho prezidenta slušnou romantickou komedii, byť jen na jednu projekci. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama