Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených adaptací knížky od Stephena Kinga. Film si dokázal z velké části udržet atmosféru knížky (měl to možná snažší oproti jiným díky tomu, že v této knížce se neobjevuje nic nadpřirozeného a hrůzu tu nahání skutečná osoba), je napínavý a Kathy Bates hraje naprosto famózně osamělou ženu Annie Wilkisovou, jejíž jediným smyslem života jsou knížky o Misery spisovatele Paula Sheldona. Ten náhodou v zimě sjede autem ze silnice kousek od Annina domu... Annie ho sice zachrání, ale má v plánu zachránit i někoho jiného - Misery, kterou Paul ve své poslední knize nechal zemřít... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít jsem viděl už hodně, hodně dávno předtím. Dokonce jsem ho viděl i s českým dabingem a právě český dabing byl to, co mě na filmu zaujalo nejvíc. Tu šílenou fúrii Annie totiž nadabovala Gábina Osvaldová, takže to ve výsledku vyznělo, že celý ten film tomu spisovateli chce jen udělat dobře, uvařit čaj, dát nohy do tepla a celkově mu zpříjemnit pobyt v přírodě, než mu dát kudlu pod krk s tím, že jeho nový román bude přesně podle její představy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Rob Reiner natočil jeden z mála najvydarenejších filmov podľa poviedky s pera Stephena Kinga. Príbeh je vystužení s prvkami mierneho horroru vďaka miestamy temnej Kathy Bates tá hra prvotriedne rolu Annie, obdivovateľky spisovateľa Paula Sheldona v nemenej dobrom podaní Jamesa Caana pre neho to bol asi najlepší životný počin z toho čo som mal možnosť vidieť. Takmer po celý čas sa dej odohráva v jedinej izbe kde je spisovateľ uväznení a vďaka vžitým výkonom hlavných predstaviteľov sa máme aj na čo pozerať, v celku to vyznie ako hra na mačku a myš, ktorá sa musí podriadiť nepekným hrátkam chorej mysle. ║Rozpočet $20miliónovTržby USA $61,276,872Tržby Celosvetovo $64,700,000 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Najlepšia hraná adaptácia spomedzi všetkých hororových kingoviek, ktoré som mal možnosť prežiť ako čitateľ aj divák. Omnoho devastujúcejšie a sugestívnejšie, než De Palmova Carrie, režijne nataktované na plynulé gradovanie do závratných výšin, avšak predovšetkým stojace na perfektne prenesenej komornej atmosfére a dokonalej chémii medzi charizmatickým Jamesom Caanom a démonickou Kathy Bates v signifikantne rozdielnych hereckých polohách (Oscar oprávnený). Síce to samozrejme stále nie je to, čo kniha (resp. má to k nej ešte poriadny kus), ale množstvo scén a najmä Annie samotná je presne taká, ako som si ju počas hodín strávených pri knihe predstavoval. Svoj podieľ na výslednom dojme možno odvádza aj fakt, že Misery mi príde spomedzi tých lepších Kingových kníh mierne slabšia a nedostala ma tak ako Carrie, alebo nebodaj Podpaľačka (ktorá síce hororom nie je, no i tak ju považujem za doteraz to najlepšie, čo som od majstra pera a strachov čítal). Konštantná, ničím neprerušovaná vysoká úroveň. Krok do blaha, dva kroky do dokonalosti. 85% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Misery mou nejoblíbenější knihou od mého nejoblíbenějšího spisovatele, nemůžu dát víc než tři. Kathy Bates sice zuří co to de a James Cann je docela sympaťák, ale suchar Farnsworth to jenom zbytečně brzdí a film ani zdaleka nemá tu správně hutnou atmosféru, která se táhne celou knihou. Navíc tu chybí celá dějová linie, která je obsažena v té nové knížce o Misery, co tam Caan celou dobu tak smolí. A navíc chybí nejlepší scéna knihy, kdy Misery rozmašíruje policajta sekačkou na trávu. No řekněte, zaslouží si ten film víc než tři hvězdičky? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Fakt o písacom stroji s chýbajúcim "n" je veľmi vierohodný. V záverečných desiatich minútach filmu môžeme vidieť rukopis budúceho románu, v ktorom písmeno "n" naozaj chýba. Zároveň, pri pohľade na stroj a proces písania môžeme písmeno "n" jasne rozoznať. Písací stroj obsahuje všetky písmená. (giaruj)
  • James Caan a Kathy Bates mali počas natáčania spor ohľadom hereckých metód. Kým Caan nechcel príliš veľa skúšať, Bates so svojím divadelným zázemím bola zvyknutá veľa cvičiť. Keď povedala Reinerovi, že ju to frustruje, ten jej odvetil: "Využi to pre svoju postavu."  (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama