Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

I když se budu na MISERY dívat na nejmenší možné obrazovce v černobílém rozlišení a v nejhorším možném šumu i tak mě Kathy Batesová vyděsí (životní role). Reiner tu servíruje temnou atmosféru domu v horách, kde není úniku. James Caan perfektně sedí do role bezmocné oběti. MISERY je výborně zdařilá adaptace knihy (mého oblíbeného) spisovatele Stephena Kinga. Konec v knize je sice trochu brutálnější, ale u filmového zpracování mi tenhle závěr až tak nevadil. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není nad to mít svoji fanynku numero uno a smět u ní strávit příjemnou dovolenou. Ono když se řekne horor, spousta lidí by ráda viděla zmalované bubáky, peřeje krve a mrtvoly, kam oko dohlédne. Pro mě je nejděsivější takový film, kterému se podaří vtáhnout mě do svojí atmosféry natolik, abych cítil, jaký horor si musela prožít hlavní postava. A tady jsem toho cítil tolik, že zavařená lampa mojí promítačky hrála až třetí housle. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě v podstatě dokonale minul. Nebavilo mě to, přišlo mi to strašně předvídatelné (u každé scény jsem věděl předem, jak dopadne) a ani trochu napínavé. Nezaujalo mě ani obsazení - Paul Sheldon je strašně nevýrazný a ani Kathy Bates ve mně nevyvolávala nějaké větší nadšení, její postava mi byla prostě jen protivná. Bavila mě tam paradoxně jen postava starého šerifa (Richard Farnsworth), který prý v předloze vůbec není. Film mě moc neoslovil asi ze 3 hlavních důvodů: 1) zhlédl jsem ho v příšerném českém dabingu (Bartoška + Konvalinková), navíc i samotný český název "Misery nechce zemřít" mi přijde debilní, když se ten film v originálu jmenuje pouze "Misery", 2) irituje mě, že celý příběh začíná tím, že se hlavní postava chová jak idiot - každý normální člověk by v takové bouři dávno zastavil, ale né, on se prostě musí vysekat, aby mohl být následně unesen tou bláznivou ženskou, 3) a konečně mám strašnou averzi ke Kingovým knihám jako takovým - přijdou mi strašně přeceňované, stejně jako tenhle film, který osobně hodnotím jako velice průměrný thriller, který místy zabíhá až do nechtěné směšnosti. Podruhé bych se mu obloukem vyhnul. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Najlepšia hraná adaptácia spomedzi všetkých hororových kingoviek, ktoré som mal možnosť prežiť ako čitateľ aj divák. Omnoho devastujúcejšie a sugestívnejšie, než De Palmova Carrie, režijne nataktované na plynulé gradovanie do závratných výšin, avšak predovšetkým stojace na perfektne prenesenej komornej atmosfére a dokonalej chémii medzi charizmatickým Jamesom Caanom a démonickou Kathy Bates v signifikantne rozdielnych hereckých polohách (Oscar oprávnený). Síce to samozrejme stále nie je to, čo kniha (resp. má to k nej ešte poriadny kus), ale množstvo scén a najmä Annie samotná je presne taká, ako som si ju počas hodín strávených pri knihe predstavoval. Svoj podieľ na výslednom dojme možno odvádza aj fakt, že Misery mi príde spomedzi tých lepších Kingových kníh mierne slabšia a nedostala ma tak ako Carrie, alebo nebodaj Podpaľačka (ktorá síce hororom nie je, no i tak ju považujem za doteraz to najlepšie, čo som od majstra pera a strachov čítal). Konštantná, ničím neprerušovaná vysoká úroveň. Krok do blaha, dva kroky do dokonalosti. 85% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • James Caan musel zostať v posteli pätnásť týždňov natáčania, pričom si pôvodne myslel, že to je len nejaký sadistický výstrelok Roba Reinera. (Arsenal83)
  • Autor knižní předlohy Stephen King byl z hereckého výkonu Kathy Bates tak nadšen, že se rozhodl pro ni stvořit další postavu - titulní hrdinku knihy "Dolores Clairborne" jí napsal "na tělo". (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama