Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Polsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (více)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Evidentne ten prechod od socializmu ku kapitalizmu bol v Poľsku veľmi podobný vývoju na Slovensku. Hlúpe teplákové mafie zarábajúce na nečinnosti štátu. Skvelé zhrnutie jednej éry na celkom vtipnom a pravdivom príbehu. Gangsterka s takým anglosaským feelingom, vedel by som si reálne predstaviť v hlavnej úlohe Toma Hardyho. Alebo kľudne aj nášho Černáka, ten má ten mafiánsky ksicht lepší než Marcin Kowalczyk v hlavnej role. V každom prípade Poliaci filmovo prudko stúpajú a pod réžiou Vegu si viem predstaviť, že by tento film bol úplne bezchybný. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

"Nikos Skotarcik" si opět zahraje gangstera - sociopatického Waldena, tentokrát ve vedlejší roli, pravou ruku hlavního mafiána, linkového psychopata. Lesk a bída polské mafie, vzestup a pád, taková ta klasika, ale po polski, a to má prostě vždy koule, Poláci to umí, nemazlí se s tím a servírují všechno za syrova. Poperdoleny thriller. Akce. Napětí. Silný příběh. Láska. Náboj. A taky nějaký ten plot twist. Je tu vše. Vítejte v Pruzskowě. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Bohužial sa mi práve pri tejto gangsterke stalo, že mi nesadla táto sebavedomá, pozitívna, až veselá atmosféra a hlavné postavy márne usilovali o moje sympatie a nefandil som im, akokoľvek zlý a neetický, ale za to groteskný bol ich skutok. Jasné, že aj extrémny život skutočných gangstrov pozostáva hlavne zo zábavy, no komédia toto nakoniec tiež nebola. Viac by sa mi tu hodil konvenčnejší formát, keďže sú to predsa len vážne veci. Koniec bol ale výborný a dotiahol to na 70%. A to je už myslím za štyri. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

V životě bych neřekl, že mě nakřápne smrt člověka který byl vrah a feťák. Ale od začátku... po filmu  Jak jsem se zamilovala do gangstera jsem si řekl, že si musím zjistit režiséra a scénáristu toho díla a mrknout se na jejich předchozí tvorby. V podstatě mi vyšel jen jediný snímek...a to tento. Ihned jsem si řekl, že mu dám šanci a světe div se? Tento film je na podobné úrovni, jak ten výše zmíněný. Opět se dostaneme do polského podsvětí, které nám představí dalšího, pro mě opět neznámého polského gangstera. Pokud bych měl hodnotit jejich dva společné filmy, tak musím říct jediné... "čím dál tím lépe". Ač v podstatě nemám tomuto filmu co vytknout, tak jejich druhá, již zmíněná tvorba to nějákým způsobem dokázala zdokonalit. Pokud má tedy člověk chuť na kriminálku/akci/drama spojeným s událostmi, které se opravdu staly, plus vynikajícím hudebním doprovodem, tak je tento film pro něj jasnou volbou. Mé doporučení spočívá v tom, že se na tento snímek podívejte první a následně na již zmíněnou lásku ke gangsterovi... kvalita filmu totiž bude jistě stoupat. --->95% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak a teď tu o Karkulce. Vizuálně velmi dobře udělaný příběh o tom, jak jeden polský chrabrý darebák bez bázně a hany bohatým bral, chudým nic nedal. Hotový Jánošík. Upřímně řečeno, za normálních okolností mne dosti irituje, když někdo nějakému bezskuroulóznímu darebákovi vytváří auru lidového hrdiny, jenž je sice poněkud svérázný a nestabilní, nicméně v jádru charakterní duše se sklonem k dobrým skutkům a snahou pomoci všem vdovám a sirotkům na sto mil daleko. Kupodivu v tomto případě jsem ochotna to přehlédnout, neboť film je opravdu dobře natočený, má šmrc, humor, osobitý styl vyprávění a charismatického hlavního gangstera, který to velmi dobře zahrál.Na rozdíl od českých filmových počinů v tomto duchu, zde tvůrci ponechali k divákovi promlouvat jistou syrovost příběhu, násilí nebylo bezúčelné a akce nebala trapně okázalá. Rozhodně se jedná o film, který ty naše v rámci žánru o dva levely převyšuje. Za mne spokojených 75%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)
  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)

Reklama

Reklama