Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že si někdy pustím válečný film v arabštině. Mosul je velmi autentický snímek, který poměrně věrně zobrazuje hrůzu a utrpení vojáků, ale i běžných obyvatel Iráku. Irácká jednotka SWAT Team, bojující v ruinách města Mosulu s bojovníky Islámského státu, působí dost věrohodně, po herecké stránce je na tom tedy snímek dobře. Děj má trochu pomalejší tempo, nejvíc mě asi bavil začátek, který má pořádné grády a rovnou diváka uvrhne do pořádné akce. Jinak se dočkáme spíše menšího množství přestřelek, nicméně nutno uznat, že jsou velmi dobře natočené. Tvůrcům se povedlo navodit velmi drsnou, místy dost smutnou atmosféru, dopomohlo tomu věrohodné vyobrazení zničeného města a ta všudypřítomná beznaděj. Příběh mi však přišel hodně nelogický, hlavní pointa pro mě byla velkým zklamáním, stejně jako ne moc povedený závěr. Také mě trochu mrzí, že ve filmu není ani jedna jediná výrazná postava, ať už kladná nebo záporná. Ve výsledku se tak jedná o nenáročné, ale dobře natočené válečné drama, jehož největším plusem je atmosféra, kamera a snaha o co největší reálnost. 6/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)

Reklama

Reklama