Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie bez zvyčajného politického podtextu, konflikt v Sýrii vykreslený v celej svojej nezmyselnosti so zbytočnými stratami na ľudských životoch ľudí všetkých vierovyznaní so síce prehnaným hrdinom, ale vojnové filmy sú aj o tom. Váhal som medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nakoniec práve odosobnenie režiséra sa od akejkoľvek korektnosti a hľadania príčin rozhodlo že hodnotím zhovievavejšie ako inokedy. ()

Reklama

tkey 

všechny recenze uživatele

Film natočený i s mentalitou národů, kteří v něm vystupují. Takhle to na východě dost často funguje. Nějaké věci jsou až zbytečně přehrávané, ale celá ta atmosféra tak nějak funguje a taktické prvky mají odladěné (většinou). Za mě rozhodně slušný "akčnák" s vhledem do východní kultury a jejich strastí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sústredí sa to viac na atmosféru než na postavy alebo príbeh. Dosť pomáha autenticita (celé to je v arabčine) a nepredvídateľnosť. No adrenalín aj emócie to doluje dosť ťažko. Hore film dvíha záverečná pointa, ktorá tomu celému zmysel a pôsobí krásne ľudsky. Porovnávať to s Black Hawk Down alebo aspoň 13 hodinami je nepatričné. Slabších 7/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama