Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Irácká speciální jednotka složená z místních policistů v boji v první linii v závěrečných bojích o Mosul. Netflix film inspirovaný skutečností z dob nadvlády Islámského státu, mohl bych tomu vyčítat, že akce mohla být působivější, že to nemá pevnou dějovou linku, že vyprávění je v konstantní rychlosti, ale tenhle film ocením pěti hvězdičkami ikdyž všechno je jen skrz atmosféru a poutavý vizuál. Prostě mám rád filmy o speciálních jednotách v realistickém filmovém balení, mám slabost pro blízkovýchodní konflikty ( ve filmu ) a musím dát body za čistě irácký ( arabský ) příběh v původním jazyce bez přítomnosti amerických superhrdinů. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že bez produkujících bratrů Russoových bych se možná o Mosulu ani nedoslechl a byla by to velká chyba. Drsné příběhy podle skutečných událostí z problematického Blízkého východu mě zajímají v jakékoli multimediální formě, přeci jen je z části studuju a do budoucna se na ně ve škole zaměřím víc. Mosul se sice nestaví nijak vysoko nad obdobné válečné filmy nebo narůstající množství seriálů z tohoto prostředí (Fauda, Teherán, Údolí slz...), ale jako obyčejné akční drama funguje důstojně. [viděno na Netflixu 26.11.2020] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama