Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisne akčný biják o parte bývalých policajtov na tom "správnom brehu" v boji s islamským štátom. Ale keď niekoho z tých magorov poriadne nezabijú, tak týpka nechajú chrčať "Nechaj ho, nech len trpí, padáme..." a napriek tomu tej bande fandíš. Ku príkladu za opustené decko, ktoré zavesia za obrovský štos bankoviek nejakej rodine "Ale keď ho niekde necháte, dozviem sa o tom." Tento moment na mňa obzvlášť zapôsobil. Morálka v čase cholery... Ale záver a plottwist ma posadil na riť. Celý čas vieš, že týmto prepnutcom ide o niečo. Vystrieľať všetkých padouchov a pritom ich cieľ a poslanie bolo v zásade niečo úplne iné. A oveľa jednoduchšie. Pozri to. Ale odporúčam nemať potom v pláne robiť nič min.hodinu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mosul je realistický, civilní a autentický. Paradoxně je to víceméně jedno, protože i kdyby byl stylizovaný a přikrášlený, asi bych to nepoznal. Celou dobu jsem měl totiž pocit, že mi uniká nejen spousta nuancí, ale i zásadních reálií. Bez patřičného vzhledu do problematiky se film smrskl na sice neobvyklé a bohužel i nepříliš atmosférické válečné drama. Většinu z dojmu dělají herci a výtečná výprava, respektive město přes něhož se prohnala vlna ničení a rabování. Přestřelky moc působivé nejsou a na epickou akci zřejmě nezbyly peníze. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Asi první válečný film, kde nejsou vojáci nezranitelní a bomby skutečně dělají to, co dělají i reálně - ubližují a zabíjejí. Mně ta anonymita a absence příběhů kolem postav naprosto vyhovovala. Film skvěle vykreslil atmosféru válkou drancovaného města. Bylo to fajn a jen více takových filmů, ať si lidé uvědomí, že jakýkoliv náboženský fanatismus je zlo a že ne každý migrant je zlo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)

Reklama

Reklama