Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vidět 10ti minutový kraťas na YouTube, vím jistě, že bych chtěl okamžitě celý film. Chtěl bych ho proto, abych se seznámil s postavami, se záměrem, příběhem a vším co k tomu patří. S tím vším se ale bohužel neseznámíte. MOSUL je totiž řemeslně dost fajn. Když sledujete herce v akci, říkáte si, že přesně takhle by to nejspíš mohlo vypadat. Perfektně koordinovaná jednotka. Sem tam někdo padne, někdo se zraní. Nejsem žádný znalec, ale zvuk mi přišel hodně realistický. Vše to sedí. Jenže je to až neskutečně neosobní. No a já jsem člověk, co na film kouká kvůli emocím. Tady jich bylo přesně nula. 60 procent za řemeslně výborný, ale jinak vlastně zapomenutelný válečný film. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Irácká speciální jednotka složená z místních policistů v boji v první linii v závěrečných bojích o Mosul. Netflix film inspirovaný skutečností z dob nadvlády Islámského státu, mohl bych tomu vyčítat, že akce mohla být působivější, že to nemá pevnou dějovou linku, že vyprávění je v konstantní rychlosti, ale tenhle film ocením pěti hvězdičkami ikdyž všechno je jen skrz atmosféru a poutavý vizuál. Prostě mám rád filmy o speciálních jednotách v realistickém filmovém balení, mám slabost pro blízkovýchodní konflikty ( ve filmu ) a musím dát body za čistě irácký ( arabský ) příběh v původním jazyce bez přítomnosti amerických superhrdinů. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisne akčný biják o parte bývalých policajtov na tom "správnom brehu" v boji s islamským štátom. Ale keď niekoho z tých magorov poriadne nezabijú, tak týpka nechajú chrčať "Nechaj ho, nech len trpí, padáme..." a napriek tomu tej bande fandíš. Ku príkladu za opustené decko, ktoré zavesia za obrovský štos bankoviek nejakej rodine "Ale keď ho niekde necháte, dozviem sa o tom." Tento moment na mňa obzvlášť zapôsobil. Morálka v čase cholery... Ale záver a plottwist ma posadil na riť. Celý čas vieš, že týmto prepnutcom ide o niečo. Vystrieľať všetkých padouchov a pritom ich cieľ a poslanie bolo v zásade niečo úplne iné. A oveľa jednoduchšie. Pozri to. Ale odporúčam nemať potom v pláne robiť nič min.hodinu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mosul je nakonec "jen" průměrný akčně-válečný film, po kterém by pravděpodobně ani neštěkl pes, pokud by nebyl na Netflixu a pokud by nebyl kvůli angažovanosti bratrů Russoových poslední měsíc propagovaný v komunitě filmařů. Komando jednotka v městě zamořeném ISIS teroristy. Tečka. Nic víc a nic míň. Líbila se mi vyváženost děje/akce a ačkoliv není žádná víceméně odrovnávající, všechny jsou dostačující, jednotka mě sama o sobě celkem bavila i přesto, že jsem k žádné z postav vyloženě nestihl vytvořit vztah a taky potěší autentická arabština. Drsné prostředí, dobrá kamera a dostatečně poutavý obsah, ale finále pro mě bylo vyloženě nudné a nezapadlo mi do celkového obrázku předchozích 90minut. Takhle na jeden zátah dobrá válečná jednohubka, ale moc odvařený z toho teda nejsem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

S tím, jak se v Česku rozevřely nůžky mezi bohatými a chudými, se většině lidí žije čím dál hůř. Aby to tak nebolelo, slyšíme věčně někoho mudrovat o tom, jaký jsme měli štěstí, že jsme se narodili, nebo že žijeme právě tady, protože jsou na světě místa, kde naše problémy nejsou údajně vůbec žádné problémy. Toho, kdo ty problémy má, to neuchlácholí, ty jeho problémy kvůli tomu najednou nezmizí, ale vidět totálně rozbombardovanej Mosul, sledovat, že v těch ruinách je skutečně někdo nucen dál žít, i s tím rizikem, že příští výbuch nezničí jen další část domu, ale připraví o život nebo část těla někoho z vašich nejbližších, to je pro Středoevropana momentálně naštěstí fakt dystopická sci-fi. Jenomže tam se to donedávna opravdu dělo a v menší míře se to tam pořád děje. Z dokumentárního hlediska má ten film velkej význam a dopad, a za to ode mě dostal jednu generálskou hvězdu navíc. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)

Reklama

Reklama