Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (78)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Netlix po roku opäť doručil hororový seriál a opäť neprestáva prekvapovať, jednak prístupom k látke a jednak tým, že vôbec vstupuje do vôd žánru a čerí vodu (čim pochopiteľne musí potešiť každého fanúšika hororu). Marianne boduje výbornou, pochmúrnou atmosférou prímorského mestečka Elden a tajomnou mytológiou nadväzujúcou na históriu čarodejníctva, využívajúc prvky ghost a curse hororu. A s atmosférou a strašením diváka pracuje tak umne, že miestami je napätie doslova hmatateľné, inak povedané - dokáže vystrašiť, čím predčí aj niektoré komerčné hororové filmy (nielen) posledného obdobia. Kvitujem aj prácu s čiernym humorom, podarený soundtrack a sympatický casting. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, u které je zatraceně cítit, že francouzský tvůrce se u duchařských hororů zvolna jen inspiroval, ale v podstatě si toho hodně natočil po svém. To je ale samozřejmě dobře, protože přináší do žánru konečně i nějaký ten humor. Navíc má i snahu o crossover a někdy v půlce seriálu jsem měl až pocit, jak kdyby ze seriálu nejraději udělal hororové Stranger Things. I když těžko soudit, jestli Stranger Things nejsou hororoví už sami o sobě. Nicméně Marianne je další seriálovou, hororovou a navíc Netflixovskou bombou, která se této internetové televizi povedla. Má nápad, má atmosféru, neotřelé herce, originální bretaňský venkov podobný skandinávské ponurosti a hlavně nápady, které si coby fanoušek duchařiny chcete prostě užít. ()

Reklama

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Po neklidném začátku neklidný konec. Od moderního hororu s vymítáním či posednutím už stabilně moc neočekávám a v prvních 52 minutách jsem se neklidně vrtěl na fleku s očima upřenýma k obrazovce. První díl byl totiž, řekl bych, dost solidně natočená znepokojivost a od toho se až do konce neupustilo. Až na pár výjimek bylo docíleno výsledného efektu skvělou filmařskou prací a nikoliv lacinými triky, na které jsem velice alergický. Frantíci Samuel Bodin a Philip Lozano se na netflixu teda ukázali v dobrém světle. A jejich tvorbu budu sledovat i nadále. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marianne chvílemi umí být docela nepříjemná, ale ve výsledku, i když řemeslně se jedná o fajn pokoukání, nedokázal seriál úplně držet můj zájem. Poslední díly jsem dokoukával už v podstatě jen proto, že jich do konce příliš nezbývalo. A ne proto, že by mě zajímalo, jak to celé dopadne. Protože ono to nijak zvlášť dějově zajímavé není. Pokračuje se navíc ve francouzské neschopnosti představit jednu alespoň trochu sympatickou postavu. Všichni do jednoho jsou tam nesnesitelní, nesympatičtí, prostě Francouzi. A strašně mě štvalo to "listování" reprezentující časové posuny vpřed a vzad. A občasné komické vsuvky taky nepomohly. Hororově nejsilnější je Marianne ve scénách s posedlou stařenou, ta má ale bohužel o dost míň prostoru, než by bylo záhodno. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)

Reklama

Reklama