Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (78)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děsivý že se bojím i napsat komentář že mě ta potvora přijde navštívit, strach na každém kroku, příběh temny že sám na záchod nepůjdu, herci skvělý až překvapivě. Nápad na horor dělo, doufám že mají v plánu to ještě prodloužit víc protože vidět ty její oči a mám strach zavřít ty svoje. Po delší době opět hodně kvalitní seriál. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská hororovka co se dá velice rychle shlédnout pokud máte čas. Hlavně netflix už to má u sebe v českém dabingu takže pohoda pokud se Vám nechce číst. Některé temné scény jsou fakt povedené a i když prokouknete brzo příběh nic to nekazí na celkovém zážitku. Hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická a místo kde se to odehrávalo bylo taky pěkný. Hororové prvky tu jsou ale lekačky zde asi nehledejte i když někdo třeba nalezne. Na těch pár hodin to určitě zabaví a není to žádná hovadina. Bylo to i promyšlené a čarodějnictví zde bylo i docela povedené. Za mě pěkných 75% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marianne bohužel zhasne příliš brzo. Konkrétně v částech, kdy se snaží o mytologii (která je meh), o postavy (který jsou svorně nesympatický) a zabije potenciál záporácký stařeny (která je přitom božská). Než se tyhle věci provalí, bylo mi u televize nepříjemně. Řemeslně jde totiž o špičkovou úroveň. Úroveň, která vygraduje v prvních dvou epizodách. Ty si taky budu pamatovat. Ty zbylý zkusím spolknout. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Žádnej meganátěr to teda rozhodně není, full house bych tomu nedal ani za černýho kocoura. Pár desítek ultra scary momentů a sexy čarodějnickejch scén (porod, hrob, křížová cesta aj.) to sice má, jasně, a příběh taky není úplně k zahození, ale není to nic novýho pod úplňkem (přece nenapíšu pod sluncem žejo). Navíc nemůžu dát maximální rank něčemu, kde se v těch nejnevhodnějších momentech dlouho zbytečně kecá o hovadinách (skoro dycky v autě), a kde se tvůrci rozhodli, že občas zabijou solidní spooky atmosféru totálně nevhodnýma komediálníma vsuvkama v doprovodu hudby jak z růžovýho pantera. Šlo to celý mnohem líp. Sem zvědavej na reparát. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)
  • Seriál se natáčel především v Paříži a Bretani, regionu v severozápadní Francii. Zatímco v Marianne se jmenuje fiktivní vesnice Elden, přístav, ve kterém se seriál opravdu natáčel, najdeme v Doëlanu, což je malé přístavní městečko v Clohars-Carnoët. (Trajektt)

Reklama

Reklama