Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je jeden z nejznámějších sériových vrahů a toto není první film, který o něm byl natočen. Vraha zde ztvárnil M. R. Burke a docela se mu daří hrát svou postavu věrohodně... místy působí opravdu démonicky. Scénáristicky to není sice kdovíjak silné, ale život Teda Bundyho to mapuje reálně a bez příkras, takže nakonec jsem byla spokojená. Kdybych měla srovnávat s tématicky podobným Henry: Portrait of a Serial Killer, musím nutně dojít k závěru, že film o Tedovi je slabší počin, který zdaleka nemá takovou atmosféru. Ale i přesto, že tento film místy působí nemastně-neslaně, o podprůměr se nejedná. Koneckonců, život sériového vraha není akčňák:). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

O hercovi M.R. Burkeovi som absolútne netušil, že existuje! Sociopata T. Bundyho však zvládol na výbornú. Bundy vsúpil do histórie aj tým, že v súvislosti s počtom jeho obetí bol zavedený výraz sériový vrah. Film nám ukazuje Bundyho, ako študenta, muža čo má navonok regulérny vzťah cez kleptomana, až po sexuálne neukojenú vraždiacu mašinu bez kúska emócie. Bundy končí na elektricom kresle, no pred popravou denne dostáva cca 200 listov od žien, ktoré mu vyznávajú lásku. Tak má iba napadá, kto je zvrátenejší... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama