Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK - výstavba není nejšťastnější a film se až příliš věnuje vztahu s Liz Kendall, což mi nepřijde úplně adekvátně záživný aspekt Bundyho story (dá celkem divácky zabrat v první hodině). I tak se mi to ale líbilo, i jako pěkný doplněk k BUNDY TAPES, potěšilo v obsazení a to zejména své hlavní role - skvělýho Efrona, který překvapil i ďábelským charisma a jsem na něj upřímně do budoucna zvědav. A jasně, přes vyzývavý název chybí samo vraždění, dětství, poprava a třeba větší prostor pro neuvěřitelný útěky, za mě ale závěr silný, dojem dobrý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Film mohl být klidně o 20 minut kratší. Ze žánrů bych asi vyjmul ten “thriller”, ale budiž. V oněch 70. letech by to bylo pouze drama a nanejvýš krimi, ale možná naštěstí už to dneska máme konkrétnější. Nicméně žádné vraždy tam nečekejte, snad jednu. Takže je film i pro slabší povahy, ale zase lepší než krvák. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tento způsob prezentace sériového vraha, zdá se mi poněkud nešťastný, ale i morbidně zábavný. Berlinger to pojal zajímavě a ještě lépe by vše fungovalo, kdyby šlo o smyšleného kriminálníka a ne jednu z nejznámějších kreatur, která kdy chodila po naší planetě. Příběh je vyprávěn způsobem, který dlouho naznačuje, že je Bundy nevinný a máme mu fandit. Víme, že není, ale stejně si jeho kousky dokážeme náležitě užít. Filmu se daří vyvolat zajímavou směsici emocí. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)

Reklama

Reklama