Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

Klasický postup týchto filmov je ukázať normálneho, priemerného, pre okolie sympatického alebo úplne nenápadného človiečika, a v prestrihoch na jeho brutálne činy klásť večnú otázku, ako a prečo tak slušný, usporiadaný, priemerný občan robil to čo robil. Z tohto pohľadu sú ale tieto spracovania jednotlivých "ikon" masových vrahov ako Bundy, Dahmer, Čikatilo ochudobnené o psychologické rozbory ich osobností, máloktorý film ide hlbšie a skúma ich detstvo, možné príčiny ich odklonu od normálu, dôvody ich konania. Týto "exoti spoločnosti" sú podľa mňa zaujímavejšie a faktograficky aj presnejšie spracovaní v seriály "Zrozeni k zabíjení?" http://www.csfd.cz/film/367911-zrozeni-k-zabijeni/ . Zo seriálu som videl Dahmera, a zanechalo to vo mne dosť odlišný (komplexnejší, hodnotnejší) dojem ako nízkorozpočtové filmy neznámych režisérov inšpirované životmi masových vrahov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento film už zachází trochu do extrému. Svým způsobem se snaží ukázat do jak nepředstavitelných rozměrů může takové šílenství narůst. Bohužel všechny vnitřní rozepře jsou odstrkovány stranou a ve filmu se objeví až v cele smrti. Tím film dost trpí a svádí člověka brát ho jako bezduchou vyvražďovačku. Já však jako velice pozitivní beru znázornění dvojího života Teda Bundyho, který je oblíbený u všech lidí které zná. Jediná jeho milenka se mu dostane tak blízko, že by mohla vidět známky zvířete, ale přes svoji bezmeznou lásku je naprosto slepá. U člověka, který je takto inteligentní, a dá se říci upotřebitelný například jak sám řekl pro profilování vrahů, si myslím trest smrti není vhodným řešením. I kdyby posloužil pouze jako podklad pro psychologické výzkumy sociopatů, mohl by být přínosem. Problémem bylo, že po jeho smrti volali desítky a snad i stovky lidí. Všichni si přáli jeho smrt. Smrt je však velice snadné řešené, které člověku umožní úteci před výčitkami a zodpovědností za své činy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama