Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je pro mě postava, o které jsem viděla již mnoho dokumentů, filmů, záznamů a povídání :) Ale tohle pro mě bylo něco jiného. Něco tak surového, co mi jen více přiblížilo, jak Bundy mohl s danýma lidma jedna, zacházet, co po nich chtěl, čeho dosáhl. Za mě si režisér vůbec nebral servítky - a to je jedině dobře, nicméně - ne úplně pro každého to podle mě ok. Burke se role ujal luxusně a myslím si, že film ukazuje plno hlavních činů, které Bundy spáchal a opravdu mi k němu v tu chvíli pasovalo "Zlo s lidskou tváří". ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy byl slizoun, chlívák, dobytek a navíc k tomu ještě masový vrah, kterému padlo za oběť 19-35 žen (dodnes se přesné číslo neví). Takový člověk si nezaslouží aby o něm byl natočen skvělý film a tvůrci (ikdyž patrně měli větší ambice) to splnili. Snímek je postaven na jednom průměrném televizním herci, který zde dostal svou životní roli, a zvěrstvu které Ted Bundy napáchal. Film se nesnaží šokovat, protože je bezzubý a maximálně by se poslintal , pouze se drží doposud objasněných fakt. Neměl jsem vůbec chuť snímek dokoukat, jen mne zajímalo jak to s Bundym dopadlo a taky to , zda-li druhá část filmu bude stejně slabá jako ta první. Ve finále jsem se utvrdil v tom že ano. Za zmínku stojí určitě scéna v klubu nebo diskotéce, kde Bundy vyhlíží svou další oběť a v roce 1974 se tam hraje docela solidní současné techno :) (což jako člověk z branže dokáži náležitě ohodnotit). Sečteno a podtrženo, po těchto 99 minutách jsem byl obohacen o "odkaz" Teda Bundyho a taky jsem se dozvěděl o důležitosti a praktičnosto vaty vpravené do konečníků odsouzencům na smrt elektrickým křeslem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama