Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (581)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemá to plynulost příběhu jdoucího od začátku ke konci. Místo toho je to jako chuchvalec chaluh unášený proudem, snůška mírně propojených nápadů a vjemů bez společného drajvu. A čím déle film trvá (a že trvá sakra zbytečně dlouho), tím naléhavěji se sama sebe ptám, proč spolu tihle vůbec bojují a jestli se tam náhodou "nic neděje". Těšila jsem se na film plný cool žen, místo toho jen MCU i nadále dokazuje, že superhrdinské filmy jsou oficiálně out a že teď se nacházíme ve fázi čekání na další velkou věc. P.S.: Zvolené doprovodné písničky mi přišly děsně rušivé, jak se mám soustředit na krásu života a světa nebo na deset tisíc training montáží, když mi do toho pořád někdo zpívá. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

The Woman King meets Aquaman meets Avatar. Aneb Black Panther (téměř) bez Black Panthera. Pokračování sympatické jedničky je velkolepý a ambiciózní mišmaš, jemuž nohy nepodráží ani tak nezáviděníhodná výchozí situace (s absencí zemřelého Bosemana se ve scénáři vyrovnali vcelku důstojně), ale právě přílišné připomínání několika jiných velkých, slavných a (minimálně ve dvou případech) i lepších filmů. Navodit dojem plnohodnotného epického blockbusteru se snaživému Cooglerovi poměrně daří, držet krok (v jednotlivostech i celku) však nezvládá nejen s nejtěžší možnou konkurencí (J. Cameron), ale kupodivu ani se srovnatelnou (J. Wan). P. S. Záporák je ucházející, ale ty křidýlka na kotnících fakt nejsou cool... 65 % ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když běžně píšu „větší" recenzi, udělám na CSFD krátký výcuc toho nejzásadnějšího, co je k filmu důležité říct. Jenže u nového Panthera mám problém s tím, že to „důležité" prostě nejde jen tak zfouknout během pár řádků. A jelikož zdejší formát komentářů není úplně user friendly k delším textům, tak si >TADY< případně můžete počíst něco „trochu" delšího. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších marvelovek čtvrté fáze, užila jsem si to a téměř tři hodiny mi dobře utekly. Škoda, že pro mě nejzajímavější politická linka dostala tak málo prostoru, přestože se na začátku zdálo, že to bude hlavní téma filmu a dále mi přišlo, že nejepičtější část přišla už v polovině a samotné finále už nemělo takový tah na branku. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $453,829,060║ Tržby Celosvetovo $859,208,836▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,749,935║ Tržby za predaj DVD v USA $1,618,212║ Už prvý Panter mál svoje neduhy ale tú to už išlo úplne do kytek, strašne prestrelené na danú minutáž, nesúrodé. Dejovo plané až hrôza, miestami nehorázne pritiahnuté za vlasy, konania postáv. Pekné kostýmy, občas zaujímavé trikové sekvencie mi nestačia na lepší dojem. Nakoniec mi z toho vychádza ako víťaz len Rihanna z jej pesničkou Rihanna: Lift Me Up, ktorá aspoň na záver nechá trochu precitnúť nejaký smútok za hlavným protagonistom Chadwickom Bosemanom. /40%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (48)

  • Během svátečního ceremoniálu si můžeme všimnout pod bubeníky na oranžové budově nápisu ve wakandštině. Zní „Wakandští architekti,“ a pod ním jsou uvedena jména: Jack Kirby, Hannah Beachler, Marlie Arnold a Kelsey Brennan. Jack Kirby byl kreslíř a také spoluautor postavy Black Panthera. Hannah Beachler je výtvarnice, která pracovala již na předchozím filmu, číky němuž získala Oscara za nejlepší výpravu. Marlie Arnold je uměleckou vedoucí filmu a podílela se také na seriálu Loki (od r. 2021). Kelsey Brennan je výtvarnice, která, stejně jako Hannah, pracovala již na předchozím dílu. (Kubaaa97)
  • Ve filmu vidíme graffiti s wakandskými symboly a s portrétem T'Chally/Black Pantera (Chadwick Boseman), který zemřel v boji. V překladu do latinky je tam napsáno: „THE PANTHER KING FOREVER LIVES IN US AND RESTS WITH THE ANCESTORS.“ Jedná se tak o památku jak na T'Challu, tak i na jeho představitele Chadwicka Bosemana, který zemřel v roce 2020 na rakovinu tlustého střeva. Tento film je herci věnován. Zároveň jde také o první pokračování v rámci Marvel Cinematic Universe, které nemá stejnou titulní postavu jako první díl. (DominatorCZ)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama