Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na Reynoldse je námět zajímavou volbou, ve výsledku snad i malým vítězstvím. Do hlavní role velmi dobře obsazen S. L. Jackson, který zdařile sehrává obě rozporuplné polohy své postavy. Díky jemu a práci scénáristy se daří držet děj filmu na pouhý dohled od klasických zvratů a silně tak působí ve prospěch atmosféry filmu. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přehnaně drsné vykreslení části amerického školství. Ta snaha udělat ze studentů parchanty za každou cenu je až křečovitá. Na druhé straně stojí Samuel L. Jackson, poznamenaný traumatem z napadení žákem na svém bývalém pracovišti. Občas nelogické, občas lehce zdlouhavé a na zpackaném konci ještě morální poselství o tom, že by jsme si měli učitelů vážit. 60% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Darling a Michael Stearns: 1. Slack Hands - Galliano ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. Release Yo Delf (Prodigy Mix) - Method Man ,4. Stem - DJ Shadow ,5. Flipside - Everything But The Girl ,6. Karmacoma - Massive Attack ,7. In November - David Darling ,8. Neither Sing Sing Nor Baden Baden - Big Bang ,9. Raincry - God Within ,10. Pregao - Madredeus ,11. The Wilderness - V-Love ,12. Mankind (Part ll) - Jalal , ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama