Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

A to jsem se k tomuhle filmu dostala až teď, když už mám papír na to, že se budu po zbytek života živit tak, jako Pan G.????!!! Trochu pozdě! - no a teď vážně - samozřejmě, že věřím tomu, že se vyskytnou situace, kdy učiteli prdne v kuli a stane se to, co se stalo ve filmu. Upřímně doufám, že mě se to netýká, a proto můžu s klidným srdcem film velmi pochválit, vyzdvihnout výkon Samuela L. Jacksona a říct, že konec se mi zdál famózní. Děkuji, pane G., zasloužené 4 H:-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další variace tohoto učitelského dramatu, avšak tady to je celkem drsné. Nečekejte film o učiteli, co jde do problémové třídy a získá si srdce žáků. Ne, o to se tady nehraje. Jenže celý ten film je celkem průměrný. Jako ano, finále a nějaké části jsou napínavé, ale jinak je to celkem utahané a dvě hodiny jsou moc. Pravda, je to drsné, je to dost realistické a má to skvěl soundtrack, ale na víc jak 3* to není ani náhodou. Btw, jsem jediný, kdo si všiml, že nejspíš tady bral Magnusek nápady do Bastardů? Některé scény jsou stejné nebo podobné. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Povedené školní drama, ve kterém nás Samuel L. Jackson bere na exkurzi po učebnách nejhorších škol v Los Angeles plných grázlů a spodiny. Největší devizou je velmi dobře budovaná atmosféra, kde Vás v průběhu filmu bude hodně mrazit. Samozřejmě Jackson v hlavní roli nemůže být nikdy na škodu. Celkově by to sice mohlo být průměrné drama s výborným hercem v hlavní roli a dobrou atmosférou, ale díky samotnému finále se One Eight Seven lehce odlišuje, a můžeme tak o něm mluvit o nadprůměrů danného žánru. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek ze středoškolského prostředí, který ukazuje její odvrácenou tvář a to jak to vypadá na amerických školách. Jestli je to opravdu tak, jak ve filmu, tak můžeme děkovat za zlatý český školství, kde nejsou žádné gangy, žádní hlídači s detektory kovů a šacující studenty. Rovněž i LA mimo školu je zobrazeno jako odpudivé místo, kde život stojí za houby, než jak ukazují jiné filmy. Konec se mnou také zatřásl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama