Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dante Alighieri náš současník a psal svou Božskou komedii dnes, možná by se k popisu některého z kruhů pekla nechal inspirovat na amerických školách pro barevné a sociálně vyloučené. Aspoň tak soudím po zkouknutí tohohle filmu. Pokud se nejednalo o filmovou stylizaci, ale o aspoň částečně reálné zobrazení skutečného stavu tamního státního školství, pak nechápu, že někteří lidé na takovém místě pracují jako učitelé. To bych šel radši třeba mýt nádobí do mekáče. A naopak některým mým "oblíbeným" kantorům z gymplu bych z celého srdce přál aspoň na pár týdnů dostat na supl třídu tak beznadějně tupých, bezostyšně drzých, primitivně agresivních, zkrátka nezvladatelných a nevzdělatelných "dětí", jako byli ti pokérovaní španěláci v pavilonu 86, nebo negři v NYC. Mister G (Samuel L. Jackson v jedné ze svých životních rolí!) ovšem poté, co mu přeteče jeho kýbl nervů, praktikuje chvályhodný způsob, jak se s problémovými fracky vypořádat. Na můj vkus byl ovšem příliš zdrženlivý a umírněný, škoda že nepostupoval ještě radikálněji a ve velkém, když už tak už. No nic... Já osobně si myslím, že scénárista (prý sám učitel) příliš popustil své fantazii uzdu a že americká školní realita tak extrémně vyhrocená být nemůže. Každopádně hodně zajímavý a hustoatmosférický film, který se myslím už po první projekci každému zapíše nadlouho do paměti (nebo i natrvalo, jako mně). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama