Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jinejch filmů na téma novej učitel v nějaký příšerný škole (např. Nebezpečné myšlenky nebo Ukaž, co umíš), kde nakonec i ty nejproblémovější žáci toho učitele začnou brát pomalu jako nejlepšího kámoše, tady několik žáků učitele rádo fakt nemá a ten učitel nemá rád je. Díky tomu vydrží až do úplnýho konce jakási mrazivá atmosféra a napětí, jak to vlastně celý dopadne. Finále á la Lovec jelenů mi sice přišlo trochu neuvěřitelný, ale celkově se mi film líbil. Navíc soundtrack obsahuje celkem dobrý songy od Massive attack. 75% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama