Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi výživný příběh ze školních lavic. K dokonalosti tomu chybí jen fakt, že to není inspirováno skutečností, nýbrž se jedná o smyšlený příběh. Kdyby tenhle příběh napsal sám život, tak by nešlo pouze o věrnou a krutou reflexi dění v těch nejhorších školních prostředích L.A., kde je snaha vzdělávat mladé gangstery, ale také o skutečné odhodlání pedagoga vzít věci do svých rukou a trošku ty grázli vyškolit, když systém zklame. Na druhou stranu, kdo ví, do jaké míry se učitel/scénarista necha inspirovat skutečnostmi, nebo vlastní zkušeností, pudem, touhou či chtíčem se s osobními problémy vypořádat alespoň psanou formou. Ať už je to jakkoliv, tak naspáno a zrežírováno bylo velmi dobře s výtečným Jacksonem v syrovém světě "bezbraných" pedagogů. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Neni to sice tak popcornový jako Bostonská střední, ale zase to hrozně tlačí pilu s tim svym prazvláštnim poselstvim (pohrdání rezignací Johna Hearda vs. přistoupení na pokrytecký pozlátko + dexter style). Asi bych víc ocenil, kdyby to zůstalo v mezích reality. Navíc ta proměna hlavního hrdiny úplně podkope první polovinu (tu romanci i dusnou atmosféru). Každopádně některý školy plný těhlech latino zmrdů jsou asi fakt pekelný. Tam si fakt nevybereš... (65%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama