Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Komorní drama One Eight Seven začíná velmi slušivě. A stejně jako řadu jeho předchůdců ho napsal sám život. Středoškolský učitel Trevor Garfield si prošel svým, ale na svou profesi nezanevřel. A to i přesto, že se po brutálním pobodání 15 měsíců stala jeho přechodným domovem nemocnice. Nyní se vrací, s čistým štítem, ale i když se pro něj jeho noví svěřenci stanou výzvou, tak nedokáže bez emocí sledovat stoupající agresivitu studentů a lhostejnost vedení školy. Jeho kroky jsou sice chvályhodné, ale zaručeně si s nimi zadělává na pořádný malér (pro mě docela podivný závěr á la Lovec jelenů). Krocení neposlušných žáčků se veze prakticky na stejné vlně a každý z průseru bruslí po svém – snímků o dětech ulice tu už bylo mnoho, teenageři vychovaní v pouličních přestřelkách, rasistických poměrech a chudobě mě tak v druhé polovině dvouhodinového snímku přestali i díky kostrbaté režii z ničeho nic zajímat. Emoce pozvolna vychladnou a zůstanou otázky, co tenhle místy matný film může kromě výtečného Samuela L. Jacksona (a vesměs většiny dospělých herců) nabídnout.. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvěle, pokračovalo nadějně a skončilo divně, a to v tom nejhoršim slova smyslu. První zhruba hodina ubíhá svižně - studenty nenávidíte, Garfielda litujete, četné drastické scény příjímáte s němým úžasem, užíváte si nápaditou režii. Pak se ale One Eight Seven zvrhne v něco, v co se zvrhnout rozhodně nemělo. Dobře, že přijde brutální vyvražďovačka se dalo čekat a nikomu to nezazlívám (snad jen ta nepřehlednost, místy jsem se v těch jménech ztrácel), ale celé to ukončit ve stylu ruské rulety je něco tak strašně nevěrohodného, chce se mi říct až infantilního, že se mi z toho všeho chtělo plakat. Plakat - tím se dostávám k dalšímu až příliš průhlednému záměru tvůrců - za každou cenu si na divákovi vymanit nějakou tu slzu. Kdepak, chlapi, bída to byla. Zkrátka závěrem natolik pokažený snímek jsem už dlouho neviděl. Přitom jsem ještě někdy v půlce filmu plánoval svůj komentář načít slovy "Jackson je prostě machr". Takhle bohužel můj dojem z jeho prvotřídního výkonu poněkud zastínily jiné pocity, kterým jsem se prostě nemohl ubránit. Velká škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přehnaně drsné vykreslení části amerického školství. Ta snaha udělat ze studentů parchanty za každou cenu je až křečovitá. Na druhé straně stojí Samuel L. Jackson, poznamenaný traumatem z napadení žákem na svém bývalém pracovišti. Občas nelogické, občas lehce zdlouhavé a na zpackaném konci ještě morální poselství o tom, že by jsme si měli učitelů vážit. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno