Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco nařachanější, ale i tak je to celkem jízda, kde pro mě ale vítězí parádní písničky nad samotným obsahem filmu. Ten má dobré momenty, některé scény v Detroitu jsou super (striptýz, zpověď), ale celkově to není úplně takový odvaz, jaký jsem čekal. Tohle mělo být ještě trochu ostřejší. ()

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je neskutečná hovadina, ale jako určitá recese a totálně vyumělkovaný příběh prostě k nejkomerčnější kapele světa patří a poměrně dobře jsem se bavil. Samozřejmě jsem z hlavy musel dostat jakékoli racionálno, které se ve filmu rozhodně nevyskytuje a je to jedna absurdita za druhou, doplněna výbornými písničkami= ano skupina Kiss mně nevadí, pro nefanoušky této kapeli, nemá smysl na tento počin koukat. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na konci 90. let se roztrhnul pytel s nejrůznějšíma teen-komediema a jelikož v tý době jsem byl taky týnejdžr a můj duševní vývoj se tenkrát nějak zastavil, tak mám dodnes pro tyhle filmy určitou slabost. Problém je, že děj filmu je situován někam na konec 70. let a celý se to točí hlavně okolo muziky. Mně se teda z celýho soundtracku nejvíc líbila písnička Popcorn od Gershona Kingsleyho, tak asi nemusim nikomu vysvětlovat, že hudební produkce Kiss mě moc nebere. Nicméně našly se tam i nějaký lepší chvilky, u kterejch jsem se zasmál a navíc mam nějakou slabost pro Natashu Lyonne, i když teda objektivně asi moc hezká neni, takže je to asi spíš moje úchylka. Celkově bych to viděl na 3 hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rifkin je neskutečný talent v natáčení ztřeštěných absurdních scén. Spousta režisérů je natočí obyčejně, ale on si naopak s každým záběrem detailně vyhraje. Bylo to hodně vidět už v Muži se třemi rukami a je to rozhodně vidět i taky. Vlastně jen díky tomu (a skvělé hudbě, ta umí částečně zachránit každou hudební komedii) jsem se do toho vůbec dokázal dostat a nějak se bavit, protože kdyby to mělo stát hlavně na ústřední čtveřici, asi by mě to strašně štvalo, protože to je banda dementních a totálně nesympatických puberťáků, kteří se všude chovají jako hovada. A když už to vypadá, že si ten film dělá srandu i z nich a jim podobných typů, zakončí vše tuctově a adoračně, takže žádné uvědomění si, ke kterému to celou dobu spělo, se vlastně nekoná. Vše skončí pohádkovým, cukerínovým happy endem. Ano, chce to být správně rocknrollové a taky je, ale já se na stejnou vlnu opravdu dostat nedokázal. Vše tedy musel zachránit sám Rifkin svými nápady a několika geniálními scénami, které mi aspoň na ty tři hvězdy vystačí. I když teda tu trapnou fekální scénu si mohl odpustit, když vlastně byla zbytečná... 3* ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Průměrná jeden a půl hodinová reklama na rockovou kapelu. Scénář je dost střelenej, což určitě ne každému sedne. I já se chvílema bavil, ale občas mi to zas přišlo trapný. Chci pochválit casting a to konkrétně výběr těch čtyř bab, který se zapletou s hlavníma hrdinama. Já bych si dal říct, ať už by šlo o kteroukoliv z nich. :-) A docela se mi líbilo taky vyústění, jak že se borci dostanou na koncert. 60 % Oblíbená část- kněží při zpovědi ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Během koncertu Kiss se v jedné písni mění Stanleyho kytara z Gibson Flying V na Ibanez Iceman. (liquido26)
  • Noviny, které si čte pan Johansen, obsahují článek o Jonestownském masakru, ale jsou datovány 13.10. 1978. Jonestownský masakr se odehrál až 17.11. 1978. (liquido26)
  • Předtím, než se skupina Mystery setká se skupinkou diskofilů, poslouchají v autě píseň "Shout it Out Loud" z desky Destroyer. Jeden z diskoušů však z přehrávače vyhodí album Love Gun. (liquido26)

Reklama

Reklama