Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

castor 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis trochu jinak; a tak trochu furt stejně!! Počáteční vysoká úroveň hodně naráží na viditelné trhlinky, solidní atmosférické drama se přelije do nezáživných vod. To bylo tak – unavený bývalý policejní vyjednavač Jeff Talley se po nevydařeném klábosení po telefonu (výsledkem tři mrtví) odporoučel na klidné městečko, aby se tu dožil důchodu. Jenže do honosného sídla podezřele majetného účetního se tu vloupají tři mladíci a všechno nabere nečekané obrátky!! Takže, co potěší: Samotný (stále ten starý dobrý) Willis, jeho počáteční stylový plnovous, úchvatné titulky, stylizovaný požár.. Co nepotěší: Zbytek!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Die hard 4 ? S trochou nadsázky zase až tak daleko od pravdy nebudu. Mladý drzý Francouz Florent Emilio Siri se své první hollywoodské nabídky chopil velmi pevně a stvořil vizuálně namakanou podívanou, která obsahově lehce připomene už vzpomínaný pilíř akčního žánru, až na to, že je asi o dvě třídy temnější. Novátorská velkolepost Johna McTiernana a mladická progresivnost Rennyho Harlina se potkávají v jedinečném mixu, ve kterém Siri skládá svůj nehynoucí obdiv k žánru noir filmů, což nejlépe dokládají nejoriginálnější titulky od Panic room. A právě z tohoto Fincherova díla si scénář půjčil taktéž hodně, jenomže vzlykat zde nad (chvílemi) přehnanou inspirací v jiných dílech nemá smysl. Místo toho ať zde stojí uznalá pochvala pro skvěle vybudovanou dusnou atmosféru, opulentní, ale ne samoúčelnou, akci, uměřeně hrající herce, z nichž nejvíc nakonec překvapí samotný Bruce Willis, který připomene Johna McLanena každým coulem, jenom ty hlášky možná někomu budou chybět. Jako další kámen do základny svého žánru Hostage asi nezapadne (na to je jich tam už příliš), ale jako pocta je více než důstojná. Jen tak dál pane režisére ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle thriller se mi moc moc libil. Jednak proto, ze Willis je tam skvelej, a taky proto, ze to neni klasicky americky happy end (prvni sok byl, ze tam nechali zabit v podstate nevinneho mladyho kluka). Ma to spad, ma to energii a ten film proste od zacatku do konce jede, nenudite se. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ti padouši se prostě nepoučí, že existují lidé, které je maximálně vhodné nesrat! Bruce Willis hraje první ligu za tyto netýkavky, co libovolné násilí vůči sobě či zpřízněné skupině obyvatel, trestají s kupou drsňáckých hlášek na sarkasmem pokřivených rtech a s nekompromisní tvrdostí navrch (jakkoliv přitom někdy mají zprdele kliku). Ať už jde o teroristy, gangstery nebo rozmazlené až psychopatické fakany, měli by si konečně zapsat za své v dětství málo vytahané slechy: nevyplácí se krkat Brůse! Našlápnuto měli "Rukojmí" o něco lépe, pisálci scénáře se bohužel drželi konvencí jak "potřební" sociálních dávek, přesto se mi film trefil do správné nálady a tak jsem si až na několik slabších momentů sledování docela dobře užila. 71% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bruci! Kolikrát tohle už tu bylo! Akčnák, který hned od začátku nevybředne z vod typického ale současně i řidkého béčka. Režisér si vrší všemožná klišé v míře víc než vrchovaté. Jedinou devizou je snad starý dobrý Willis, jehož sex-appeal na role drsňáků rozhodně nevymizel. V podstatě jsem za tento film rád, jelikož se Willis vrátil ke svým dobrým starým rolím, a tak ho doufám už nebudeme vídat jako senilního souseda zabijáka. Jen škoda že si neumí vybrat lepšího filmu. Tohle béčko je mu prostě příliš těsné. PS: Všem těm kteří v tom hledají něco víc. Nic než roztahaný akční béčko v tom není. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)
  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama