Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (232)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No atmosféricky to rozhodně nebylo špatný a působí to rozhodně i dnes, přesto na plný počet mi trochu vadila rozvleklost jednotlivých dílů. Co se týče "výměny" Robina, docela jsem si zvykl a celkově i tat třetí řada měla měla parádní epizody. Ostatní postavy už nebyly tak registrovatelný, třeba takovýho Nasira rozhodně mohlo být víc. Nejlepší epizody: 1x04 - Seven Poor Knights from Acre, 2x05-06 - The Swords of Wayland a 3x07 - Cromm Cruac. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO TEDY MÁM DĚLAT?" - "JEDNAT. JEDNAT BEZ VÁHÁNÍ." Hraný zahraniční seriál číslo jedna mých dětských let (SANDOKAN mě tehdy nějak minul). A asi moje první výrazné setkání s akčním žánrem. Ty Robinovy bleskové guerillové přepadovky Gisborneových a šerifových vojáků v Sherwodu jsem miloval a jásal pokaždé, když se vystřelený šíp zabodl skrz kroužkovou zbroj. K tomu mystika a romantika mocně podporované snivou i strašidelnou hudbou. A sympatické obsazení - Ray Winstone (Will Scarlet) měl charizmatu na rozdávání už za mlada. ()

Reklama

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Najobľúbenejší seriál môjho detstva, ktorý prináša naspäť skvelé spomienky. Táto verzia, (len prvých 11 epizód s Michaelom Praedom) bola, a stále je naozaj veľmi špeciálna a mala na mňa, ako dieťa obrovský vplyv. Je jednoznačne najlepšou interpretáciu Robina Hooda, akú sme kedy mali a budeme mať. Magické aspekty, herecké obsadenie a nezabudnuteľná hudba je to, čo posunulo príbeh na úplne novú úroveň a nikdy sa nepodarilo replikovať nič lepšie a kvalitnejšie. Nasir bol mojou druhou najobľúbenejšou postavou a dôvodom, dopozerať celých 24 epizód neskôr (na ORF1) po tom, čo Michael Praed seriál opustil (moje zlomené detské srdce to nevedelo dlho vstrebať). Dodnes si so sestrou z recesie pripíjame so slovami: „Herne, chraň nás!”. Hold, možno keby sme počúvali Herna, svet by bol pre všetkých lepší 😁. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

trochu připitomělé a jednotlivé díly na sebe spíš ne-navazují, ale díky skvělé a takové procítěné hudbě, která se k tomuto žánru hodí jak prdel na wc, je to stejně poutavé a skvěle oddechové ...povedlo se ... a to tehdy mnohem lépe a pár babek než nyní s mega rozpočtem a nudnými herci / čkami a super CGI triky ... pche ! ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zbojník Robin Hood bol takou pre mňa ikonou hrdinom odmalička, tento seriál som doslova žral. Potom navnadený sme z kamarátmi vystrájali po lesoch a pokusy vyrobiť si luk, či kušu (William Tell) bol zložitou prioritou. A vždy som sa rád vrátil do tohto dobrodružného sveta, či už v tomto seriály alebo kino filmoch či už z Kevinom Costnerom alebo aj Russellom Crowe. /90%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • V epizodě se mluví o sedmi mečích. Ve skutečnosti byly meče původně pouze čtyři. Byla to trojice mečů Almace, Curtana a Durandal z díla „Píseň o Rolandovi“ a také meč Mimung, meč Wudgy, údajného syna Waylendova. Další meč je zmíňen v islandském díle „Poetická Edda“, a to meč Gram. Waylendovi jsou připisovány i meče další, pocházející ze starofrancouzských hrdinských eposů, jsou to meče Adylok, Merveilleuse a další dva bezejmenné. V modernější literatuře poté přibyly meč Albion z příběhů o Robinu Hoodovi a jeden bezejmenný. Některá díla připisují Waylendovi i Excalibur, ale v tomto případě je to velmi kontroverzní, neboť Excalibur je původem z velšských bájí, nikoliv z germánských. (ajaxx)
  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)

Reklama

Reklama