Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (610)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších tv událostí mého dětství. Strýček Skrblík byl můj idol, protože rozhodně nepředstavoval standartní model hrdiny animované tvorby (nemyslím tím jen to, že je to drůbež, ale jeho "morální profil") a moc se mi líbily i ostatní postavy - kromě do nebes zde vynášeného Rampy McKváka také Magika von Čáry, kačer Hamoun, paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. A co je třeba ještě ocenit, je vysoce nadprůměrný český dabing (Mirko Musil jako Skrblík, dále Karel Heřmánek, Valerie Zawadská, Lubomír Lipský, Dalimil Klapka...). Když se podíváte na dnešní dabingy v animovaných seriálech, zjistíte, že jsou nebetyčně odfláknuté. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Z celého Disneyho animovaného seriálového univerza jsem měl kačery vždy nejraději. Strýček Skrblík, Rampa MacKvák, synovci, Šikula, zákeřní Rafani, Donald,… měl jsem je rád všechny a jejich dobrodružství mě vždy bavila. Dokonce stále mám první tři kompletní ročníky komiksu Mickey Mouse, kde jsou kačeři také ti nejlepší. Nedávno jsem je četl s dcerou a bavily mě i ji. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál všech dob, u kterého jsem strávil nejlepší chvíle dětství. Se Skrblíkem, Rafany, Magikou von Čáry, synovci, nezapomenutelnou znělkou a legendárním (a nepřekonaným) původním dabingem. Je škoda, že o to byli děti jen o pár let mladší, než já, ochuzeni. Zastesklo se mi, a tak jsem nedávno začal koukat úplně od začátku. A stále mě to baví. Prostě nestárnoucí, nadčasová legenda u které zamrzí snad jen málo prostoru pro Donalda. 100% - a ještě víc... To nejlepší z dětství. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Byly to holt časy, kdy jsem si nedokázal víkendové ráno představit Kačery a Chipa s Dalem, kteří mají v celé historii Disney seriálů jasně přední místo. Když si vzpomínám s odstupem, vidím, že je to mnohem podobnější komiksům než starým filmečkům, kde by trojčata nebyla k rozeznání. A vzhled Kačky/Webby, která byla jistě inspirována neteřemi kachny Daisy (tyhle čtyři tu ovšem nejsou vůbec). Nepamatuju si to zas tak do podrobna, ale pokud zůstanou osobní pocity a dobrý vztah k postavám (Rampa, Šikula, Rafani, ta čarodějnice atd.), není co řešit. I tak nejlepší díly byly ty s Donaldem. Originální CZ dabing jeden z nejlepších vůbec! Ten novější ne nejhorší (a to prý i u těch dílů byl ten starý, ale ČST to ztratila), ale nové postavy v podobě neandrtálce a superhrdiny byly trochu moc a seriál by se bez nich obešel, protože předtím byl tak jako tak dokonalý. Takže i tak plných celých pět. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

První a zároveň asi nejlepší Disneyský seriál, který u nás po revoluci běžel. Strýček Skrblík a jeho synovci Kulík, Dulík a Bubík, Rampa McKvák, Šikula, paní Čvachtová, Magika von Čáry, Hamoun, rafani. Ti všichni se stali nedílnou součástí mého dětství, stejně jako titulní píseň nazpívaná Vildou Čokem. Tu jsem si s kamarády mnohokrát zazpíval. Jednotlivé díly byly často hodně nápadité. Vždy bylo čím překvapovat. Počínaje dobrodružnými cestami, kouzly, sci-fi zápletkami. Mělo to všechno a mělo to vtip. Výborný dabing! Celý týden jsem nedočkavě čekal na neděli a na nový příběh. Spoustu dílů jsem si i nahrával na VHS, abych to pak ten týden vůbec vydržel. KAČEŘI prostě byli IN a jen málokdo z mojí generace je nezná. Při vzpomínkách na tu dobu se neubráním stejné nostalgii, jako strýček Skrblík při pohledu na svůj první uspořený desetník. TEĎ K VÁM DĚTI Z DÁLKY LETÍ KAČER…..HÚÚÚuuuu……PŘINÁŠÍ SEM KOUZELNOU ZEM KAČER….. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Když Rampa řekl: „Hady nesnáším! Ne, to je někdo jiný,“ tak odkazoval na Indiana Jonese. Překvapivě v prvním českém znění referenci vynechali. (Vitox)
  • V komiksu nebyl kačer Donald u námořnictva a vždy se spolu se strýčkem Skrblíkem, Bubíkem, Dulíkem a Kubíkem účastnil jejich dobrodružství. (HappySmile)
  • Skrblík je podle časopisu Forbes nejbohatší kreslená postavička, jejíž majetek je odhadován na 570 miliard korun. (Hans.)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama