Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (356)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyhrocené, pomalu do slasher vyvražďovačky. Ovšem zbytečně přepáleně, nedůveyhodně a s logickými hloupostmi. Crowovi by role možná sedla, kdybychom ho neznali coby áčkového charakterního herce. Zvyknout si na něj a docenit jeho výkon coby vyšinutého psychopatického násilníka a vraha je zde takřka nemožné, taky pro jednorozměrnost jeho postavy bez jakéhokoliv vysvětlení příčin. V rámcí žánru naprosto zbytečný film, který svoji bezmozkovitost přehlušuje hrubým násilím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý již v úvodu upoutá diváckou pozornost strohým, ale úderným přehledem ohledně stavu kriminality a společnosti v USA, "zemi neomezených možností, ale omezených lidí". Po kratším prologu a seznámení se s postavami následuje čirá thrillerová akce, při níž člověk chvílemi jen nevěřícně a rozhořčeně zírá na plátno, hlavou mu běží nas*ané myšlenky a říká si, jestli je něco podobného na každodenním (americkém) pořádku. Russell Crowe se do role psychopatického ho*ada, jemuž stačí k naštvání vážně málo, vžil mrazivě přesvědčivým způsobem a neskutečně jsem mu nefandil a přál jsem mu jen ten nejhorší myslitelný konec. Jestli je Vyšinutý realistickým odrazem americké společnosti, nemohu posoudit, jelikož tam nežiju, nicméně i kdyby se jednalo o univerzální obraz, tak na mě vskutku zapůsobil. Postrádal jsem snad jen trochu víc načrtnuté pozadí Russellovy postavy. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Brzdy a spojky netřeba, na plyn se šlape oběma nohama a plnou vahou Russella Crowa, který pozapomněl dodržovat povinný dvoumetrový odstup od lednice. V plné jízdě tak filmu opomenete vyčítat těch pár projetí v protisměru nebo airbag v nose v podobě nesympatické hlavní hrdinky. Kdyby si po mém vzoru plácla na kufr nálepku "a vařit taky neumím," dal by jí Nečistá duše pokoj, než bys řekl šmik... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe si zde zahrál dobrýho psychouše, to jsem z něj měl normálně i já strach doma v obýváku. Překvapilo mě však, jak je Russell tlustý! To jsem ho nikdy takhle vyžranýho neviděl a vůbec mu to nesvědčí. Jinak film je ohromně napínavý, divák jenom s otevřenou pusou sleduje, až do jaké míry je Russell psychicky narušený a jestli to hlavní hrdinka se synem přežijí nebo ne, když už poslal pod drn jejich příbuzné. Za mě velice kvalitní psycho thriller. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tam kde Voľný pád s Douglasom skončil, tam sa Narušený len rozbieha. Človeka, ktorý práve urobil čin vďaka ktorému sa vzdal akejkoľvek budúcnosti, práve urazí trochu vystresovaná mamina. A začne sa jej peklo, pretože chlapík, ktorý už nemá pre čo žiť, sa rozhodne, že jej udelí lekciu. Postavu ústredného magora som celkom chápal a v podaní extrémne vyžratého Russella Crowea (pôvodne uvažovali o Johnovi Goodmanovi, ale keďže za posledné roky príliš schudol, tak obsadili Russela :))) bol rozhodne pôsobivý a všetky tie jeho skutky veľmi nepríjemné. Bohužiaľ všetko ostatné je tuctová rutina. Scenár, situácie do ktorých sa dostane jak zloduch tak hrdinka, hlavná hrdinka, vedľajšie postavy a bohužiaľ aj réžia, ktorá často nedokáže z jednotlivých scén vydolovať poriadne dusivú atmosféru. A nezachráni to ani akčná stránka, ktorá je OK, ale nič extra. Takže na tretiu hviezdičku to preklopil len ťažkotonážny Crowe a už to viac vidieť nechcem. P.S: Chudák môj obľúbenec Jimmi Simpson. 5/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)
  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama