Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (354)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, dokonca vie film aj zaujať, upútať diváka v niektorých scénach, ale toľko nelogických vecí (Russell Crowe chodí ako ninja) a rozhodnutí čo sa tam stane je až smiešne. Určite by som ten film vedel potopiť ešte viac, ale nechcem, pretože aj keď to bola v niektorých častiach riadna chujovia, bavil ma tento Thriller s tučným Russellom. Až tak tučným, že som chvíľku uvažoval, či to nie je John Goodman. 60% - 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Maximus Špekymus Dvoumetrákilus sice poctivě bere prášky ale co si budeme povídat, dle všeho mu jsou k hovnu a tak místo, aby se nad tak triviální věc jako je vytroubení, a následná neomluva, povznesl, tak mu mrdne až mu praskne cévka a začne dost trpce znepříjemňovat život naší hrdince. No a jelikož je to pořádnej kus zmrda, tak se mstí podobně jako moji soukmenovci - Nejdřív chce vybít všechny co má ráda a pak jí nechat ať si užívá život v depkách nebo si to hodí sama. Musím uznat, že je dost vytrvalej a moc mu nedělá starosti, jestli ho někdo vidí, jak zabíjí chlapa v restauraci, nebo z někoho zrovna dělá Palacha. Prostě se za své činy nestydí a že je mu všechno u prdele vlastně krásně ukázala hned první scéna a jeho srovnání se s rozvodem. Když zrovna nepřejíždí lidi, nenutí kluka píchat svou snoubenku tak jak ještě nikdy a nebo neškrtí dítě kabelem, tak alespoň tříská ženský kladivem,či pěstma do ksichtu a občas se i usměje, aby nám ukázal, že ho to celkem baví a ve svém novém poslání, všechny rozjebat, se skutečně našel. Jelikož já sem hrdost sama, tak bych se tomu kokotovi taky neomluvila, tudíž by pak chudák Alík měl plný ruce práce, aby tu otylou svini, co už se nevejde do gladiátorskýho brnění, zlikvidoval nu a já bych si k srdci vzala ponaučení a příště se dalšímu magorovi za volantem omluvila a následně mu, s pokorným výrazem, již ve své rodné rákosničtině řekla, že je beztak pračůrák a mrdám na něj. A to by byl kurva pech, aby mi rozuměl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som si pri Voľnom páde kopec krát povedal " fuck yeah". Tu som ku koncu neustále premýšľal nad slovíčkom" really?" Unhinged sa môže pochváliť obstojnými 40 minútami. To mu dám bez mrknutia oka. Hoci to nie je žánrovo invenčné, je to natočené svižne a pútavo. A keby si to toto tempo udržalo - hlavne bez tých logických dier, ktoré rád nazývam( túžba zachrániť postavy), mohlo to byť o poznanie lepšie. Problém je že sa pozeráme na celý príbeh z pohľadu hrdinky a nie psychopata. A keďže sa tvorcovia neunúvali rozoberať do detailov motivácie, pôsobí ku koncu práve on veľmi smiešne a nepravdepodobne. Ako niekto, kto sa potrebuje skôr vyspať. Finále je len zmes kecov a hlúpostí, ktoré aj tú priemernosť podkopávajú o triedu nižšie. Jedno obrovské WTF patrí Russellovi. Chlape, čo sa to s tebou stalo? A zároveň tá slabá tretia hviezda za scénu v reštaurácií. Tá je naozaj super a kvôli nej som dúfal, že to pôjde iným smerom, ako to nakoniec išlo. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V minulosti sme boli zvyknutí na sofistikovanejšie záležitosti typu The Hitcher, Falling Down alebo Phone Booth a pod. Dnes nám stačí k dokonalosti jednoduchosť typu Unhinged. Prekvapivo to však šliape veľmi dobre a nejaké tie drobné kozmetické chyby sú pomerne ľahko prehliadnuteľné. „Průser“ sa teda rozhodne nekoná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama