Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (353)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak první polovina filmu byla naprosto uchvacující psychopatická atmosféra s gradující nepříjemně vlezlým strachem z očekávání nadcházejícího zla. Nicméně od scény v kavárně, kde zlo se odkryje a stává se z něho spíš nějaký posedlý terminátor bez jakékoliv psychologie a sofistikovanosti. Za druhou polovinu bych dal 2 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(78%) Viděno v kině. VYŠINUTÝ, coby už poměrně dost obtloustlý Russell Crowe jako nezřízená střela, které se posral život? Proč ne, film jsem si v kině užil dosyta! Úvod mi přišel zajímavý, tvořen sestřihem skutečných záběrů agresivity lidí, takže i nějakou myšlenku měl film. Celková stopáž je krátká, takže jsem se ani na minutu nenudil. Rovněž tempo je vcelku velké, takže je škoda, že nebyl film tak o cca 15 min delší. I děj byl dost přímočarý, ale o to zde šlo. Žádní velké pitvání postavy VYŠINUTÉHO, hromada mrtvol atd – to by už nebylo asi tak moc reálné. Film se prakticky rozběhne hned, po krátkém seznámení postav se jde na věc. Russell Crowe to zahrál dobře, stejně tak jako matka toho chlapce, Caren Pistorius, které jsem fandil až do konce. Zabití obětí, o které se postaral VYŠINUTÝ, je docela krvavé a reálné. Ve finále, kdy mlátil onu matku a i jejího syna jsem ucítil jistou dávku brutality a zamyšlení k dnešní době. Samozřejmě to není žádný texaský masakr motorovou pilou, Saw apod., kde se řežou všelijaké končetiny, ale o to byl tento film realističtější. Nahánečky po dálnici byly super, přeci jsem věrný a fanatický fanoušek KOBRY 11, i když to nemůžu takto srovnávat. Našlo se tu několik bouraček, rychlých honiček atd. Technicky to bylo docela dobré, i když bych nějaké ty mouchy našel, ale čert to vem. Hudba ušla, pro potřebu filmu byla dostačující. NAPÍNAVÉ to bylo také docela, jen mě mrzí dost urychlený závěr v domě, který už jistou logiku a uvěřitelnost postrádal, ale až tak zlé finále nebylo. Jen jsem zhruba v půli filmu doufal, že to nakonec bude ještě větší BOMBA, ale nevadí. I tak tomu nic extra vytknout nemůžu. Určitě v budoucnu plánuji další shlédnutí! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akční road thriller o narušeném chlapovi, který nemá co ztratit, a tak se rozhodne na své konečné cestě zničit život řidičce, která jej v zácpě vytroubila. Skoro až do konce našlapaná jízda plná překvapení a moje tepovka skákala jak na horské dráze, protože budování napětí je jednou z největších předností filmu. I když se Unhinged nevyvaroval pár klišé, místy se postavy chovaly hloupě a ne vždy byly dialogy úplně vyšperkované, přesto se zde objevily hodně nečekané, kvalitní a zapamatovatelné momenty, body count byl slušný, bouraček víc jak v Kobra 11 a vraždami a násilím se celkově nešetřilo (mlátičky tlustá gorila vs. hlavní herečka byly dost drsné a filmaři se nebáli ji dát nějaké ty kopance a pěsti, a to se často nevidí). Caren Pistorius byla příjemná změna oproti mainstream hollywoodským herečkám a Russel Crowe se nám posledních pár let nepozorovaně ládoval cheeseburgrama a pivkem a hezky nám zfotrovatěl, ale role sadistického psychopata se zhostil nádherně a já mu za výkon doslova tleskám. Ve výsledku je to nervydrásající thriller oživující mrtvé kinosály, který se až moc okatě snaží kritizovat současnou dobu, lidi závislé na mobilech a rostoucí agresi za volantem, ale s přivřeným okem má vlastně pravdu a prostě se na něj dobře dívá. I přes nedostatky je to jeden z těch filmů, které si člověk rád pustí znovu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kyle a jeho starší sestra Sára (nebo je to matka a jmenuje se Rachel, to je jedno) na útěku před novým nelítostným produktem Skynetu s názvem FAT-800. Přísahám, že jsem po svištících nůžkách čekal, že se rozsvítí kontrolka „Alternate power“! Road rage thriller, jehož retardaci částečně zahladí pár věcí. Tempo, délka a Maximus Turbulencus ve stavu, ve kterém by ho nyní museli do Kolosea spouštět čtyř nápravovým jeřábem. Že fyzická kondice úzce souvisí s psychickou dává jasně najevo a nutno podotknout, že Douglasova postava z Falling Down proti němu působí jako vyklidněný pacifista učící Dalajlámu sebeovládání! Dámy a pánové, Russell nám začíná dorůstat do velikosti Orsona Wellese! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno