Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 1

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (71)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je legrační sledovat, jak spousta lidí až teď zjišťuje, že je korejská kinematografie na vysoké úrovní. Mám už schroustaných vcelku dost filmů i seriálů a ani jednou jsem nebyl vysloveně zklamaný. A teď to nebude jinak. I když to zní pro mnoho lidí odpudivě, tohle sociální drama opravdu píše. Tam kde amíci vaří tupou, ale efektní vybíjenou plochých postav, napálí Korejci uvěřitelnou, lidskou a současně zábavnou sondáž lidí, kteří jsou na úplném dně. Co udělají, když dostanou příležitost obrovské výhry? Ale jen to by bylo primitivní. Tvůrci vás přimějí přemýšlet, jestli si to zaslouží, jestli je opravdu tak zvrhlé nasypat do mlýnku na maso směs gamblerů, slabochů, looserů, ale taky lidí s pohnutým osudem... . Přimějí vás se zamyslet nad vlastními hranicemi... . Ale dělají to vcelku nenápadně, nemoralizují a hlavně...nepodbízí se divákovi a nesnaží se o emocionální protlak. Místy je to odlehčené, pak z toho až mrazí, ale především to není předvidatelné. A to mi u drtivé většiny současné produkce opravdu chybí. Z první epizody jsem nadšený. Po dlouhé době jsem bez rozmyslu zapnul další epizodu a těším se na pokračování. Ten hype, který kolem tohoto kousku vznikl, není ani trochu neoprávněný. Pro fandy korejských filmařů je to povinnost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda mě k dalšímu sledování nijak zvlášť nenalákala. Hlavní hrdina má jednu polohu rozzlobeného muže, který každou druhou větu řve z plných plic (ačkoliv stejně se chovají i ostatní). A ono „překvapení“ co se týče her snad muselo být každému jasné už dávno předem. Vyřazení neznamená, že hráč odejde, ale že bude zabit. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typicka "korea" plus nejaka ta kontroverzia, pohlady a pozy, na co sme zvyknuti. Uvidime, ci v dalsom to bude len o domyselnosti vyradovania, alebo budu gamblerski ucastnici mat i dalsi, vztahovy rozmer. Uz teraz je jasne, ze typkyna s jazvou na krku a ind-zachranca, ci potetovany typek budu "znamymi tvarami". Kostymy a masky game-masterov sice dodavaju mysteriozno pre divaka, ale v praxi su dost neprakticke. :) ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem velké obavy. Protože když je něco až moc "doporučované" a "hype" kolem toho neopadne moc brzo, většinou to smrdí průserem. První díl byl super, užila jsem si ho. Sice to pro někoho může být zpočátku natahované, ale dobře nám to ukázalo, s jakými lidmi se budeme (nejspíš) setkávat i v dalších dílech. Doufám taky, že se taky bude hezky pohrávat s lidskou psychikou, to téma k tomu přímo vybízí. Snad to nebude promarněná šance. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jihokorejská kinematografie má v sobě takový zvláštní dlouhodobý sociální apel, který není nějak politický, ale rád se zaměřuje na jednotlivého člověka ve své (finanční) mizérii. Dluh jako absolutní základ (ne)bytí, který definuje člověka a jeho život. Tento díl by mohl sám o sobě fungovat jako remiscence na současný (globální) duch doby. Všichni přece víme, že takhle to nemůže dlouhodobě fungovat a každý mejdan musí jednou skončit. Počáteční expozice hlavního hrdiny byla dost dlouhá, ale pochopitelná, už je vzhledem k explicitnímu závěru. Fungují tam dobře i ty všechny věcičky okolo...samozřejmě uvidí se, co se skrývá hlouběji. Naděje vkládám do toho poměrně velké. Jihokorejci si rádi vyhrají a počkají (viz. Old boy). 76%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama