Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jestliže nějaký film o horolezectví tak určitě tady a teď. Zapomeň na Clifhangera, tohle je realita a né horolezecká exhibice, kde se horolezec drží výklenku dvěma prsty. Příběh o odhodlanosti jen někam vylézt. Pár tisíc metrů nad moře. Určitě to musí být zážitek stát nahoře na hoře, ale...no ale jo. Užite si to kluci, ikdyž jak na konec sami vidíte nahoru to jde, ale dolů je to horší. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před necelým měsícem jsem narazil na knihu Reinholda Messnera "K2: Chogori - Velká hora", která je především o jeho výpravě a dalších významnějších expedicích na tuto horu. Natolik mě kniha zaujala, že jsem chtěl vidět i nějaký ten filmek o této krásce a vzpoměl jsem si, že před dávnými lety jsem něco podobného viděl. Jen jsem začal shánět, K2 jsem sehnal u novinového stánku. Film je sice o fiktivní expedici, ale opravdu v mnoha jedotlivých situacích byla zřetelná inspirace ze skutečné historie výprav na tuto horu. Sice nejsem horolezec, ale podle toho co vím, vše bylo celkem reálné, jediné co se dá vytknout je ten šťastný závěr. Na K2 platí pravidlo, že když se tam jednou někdo zraní, není šance aby se dostal dolu, je to příliš velké riziko pro ostatní členy a to zvlášť, když už zbude jenom jeden zdravý. Navíc je znát, že záběry nejsou z K2, ale to se snad dá prominut. I tak mě film pohltil a upřeně jsem sledoval od začátku do konce. Nakonec tedy musím nějaká procenta strhnout, ale i tak film pro mě získal slušných 85%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo se těší na horolezecký film, může být jeho začátek velké rozčarování. Oba dva hlavní chlápci se nám totiž musí nejprve po americku a po lopaticky představit, nechají nás chvíli sledovat svoje rodinné, pracovní i mimopracovní radovánky, to vše v čistokrevném osmdesátkovém "yeah" a "wow" stylu (i když už jsme chvíli v devadesátkách). Takže jo, je to horolezecký film, je to hezký, zajímavý i záživný horolezecký film, ale co naplat, stejnou měrou je to taky šablonovitý, komerční a uslintaný Hollywood. Skvělá scéna se žebříkem se mi líbila nejvíc z celého filmu, i nějaké ty horské scenérie (pákistánský Kašmír a British Columbia), navíc DVD obsahuje zajímavý bonus o natáčení. Za zmínku stojí i Zimmerova hudba, které jsem si poprvé (někdy před dvaceti lety) ještě moc nevšímal. Ale nijak zvlášť mě svou rozeřvaností nenadchla, i když určitě vybočuje ze standardního filmověhudebního cajdákového průměru. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoiler] Hodnocení „jen“ průměru je mi tak trochu líto, protože film o zdolávání druhé největší hory světa K2 má navíc. Sám se bojím výšek. O horolezectví nemám ani potuchy, akorát něco málo z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Vše vypadá reálně, ale připadá mi to tak trochu nedodělané. Je škoda, že ze snímku mě utkví v paměti jen scéna, jak horolezci stanují ve dvou stanech, načež hrdina zavolá do druhého stanu, ať se taky připoutají. Jenže ti borci z druhého stanu na to kašlou a říkají, že to není potřeba. No a za chvíli se valí lavina. Ten nepřipoutaný stan ztrhne s sebou a ti z toho prvního stanu, kteří byli připoutání se ho vydají hledat. Jsou úspěšní a po chvíli je vyhrabou. Chybí tomu taková jiskra. Sněhu a ledu nám sice režisér nabídl dostatek, ale mohl více zapracovat na příběhu, protože tento film si to určitě zasloužil. Zkusím zkouknout ještě Vertical Limit a Pád do ticha. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • K2 drží jeden statistický primát mezi všemi 14 osmitisícovkami - odehrálo se zde nejvíce nezdařených pokusů o výstup na vrchol. (duklak2)
  • Na natáčení se podíleli i uznávaní horolezci, kteří také mnohé náročné scény natočili místo herců. (cheyene)

Reklama

Reklama