Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (161)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Možno priemerný film za 3 hviezdy , ale záver keď neodolal pomste pridal ďalšiu hviezdu. Všetko slušne vynáša ako keď sa Vám darí v rulete a s malou dušou čakáte ako dnes večer skončíte, či s výhrou alebo prídete o všetko. Aj keď nemusím veľmi propagandu amerického patriotizmu, tento krát to ozaj okorenilo posledné minúty filmu. Obetoval všetko čo získal v cudzej krajine, za jediný moment odplaty. 80% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upozornění na začátek. Přestože je zde Matt Damon a opět nosí batoh na jednom rameni, nečekejte ani náznak Bournea. Stillwater ve výsledku není thrillerem, protože se zde prakticky nevyskytuje napětí a přestože to ze začátku vypadá, na pátrání po vrahovi, aby se očistilo jméno neprávem uvězněné dcery, je film komorním a velice, velice pomalým dramatem o nápravě minulosti a cestě k tomu být správným rodičem. Matt Damon je fajn a možná hlavně díky němu se film dá bez větších výhrad shlédnout a přežít, ale opravdu opatrně. Trailer klame tělem a první třetina filmu také. Není zde akce a napětí se mírně objevuje v poslední třetině filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Matta Damona bola bezpochyby účasť v tomto ambicióznom filme veľká výzva a populárny akčný hrdina to zvládol skvele. Až zabudnete, že sledujete jeho a prirodzene prepnete do vnímania postavy Billa, ktorý robí v živote neustále chyby. Tentokrát sa ale s tým rozhodol niečo urobiť a i keď sa snaží, nejaká tá chybička sa znova vlúdi. Osobná dráma kombinovaná s detektívnou zápletkou poteší atmosférou starého Marseille a nie zrovna očakávanými zvratmi a záverom. Očakával som tu určite vyššie hodnotenia, osobne mi tempo Stillwater nepripadalo vôbec pomalé. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Akci nečekejte, je to vyloženě drama podložený nějakou tou "skutečnou" událostí. Každopádně, i když jsou na to negativní ohlasy zdejších uživatelů, mě ta story celkem vtáhla a byl jsem v očekávání, jak se vyvrbí závěr. No a ten stál opravdu za hovno... Navíc cesta k němu byla dlouhá... Ovšem chválím Damona, páč i skrz moje obrovský nesympatie k jeho osobě musím uznat, že je to herec velkých kvalit a i zde si poradil skvěle... V podstatě je to jen jeho film. Nicméně jednou a dost. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama