Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (161)

Figu 

všechny recenze uživatele

Akci nečekejte, je to vyloženě drama podložený nějakou tou "skutečnou" událostí. Každopádně, i když jsou na to negativní ohlasy zdejších uživatelů, mě ta story celkem vtáhla a byl jsem v očekávání, jak se vyvrbí závěr. No a ten stál opravdu za hovno... Navíc cesta k němu byla dlouhá... Ovšem chválím Damona, páč i skrz moje obrovský nesympatie k jeho osobě musím uznat, že je to herec velkých kvalit a i zde si poradil skvěle... V podstatě je to jen jeho film. Nicméně jednou a dost. 60% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Matt Damon tady nehraje žádnýho americkýho nadčlověka, nýbrž průměrnýho chlápka, kterej se učí žít se svejma chybama. A musím říct, že mě tentokrát setsakramentsky bavil. Film je trochu běh na dlouhou trat', ale řeší vážný problémy, takže se není čemu divit a šanci si rozhodně zaslouží. Za výkon Matta Damona si tohle civilní lidský drama zaslouží solidní čytři pecky. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, to se nepovedlooo. Matův betonový ksicht byl až nesnesitelný a příběh byl stavěný tak, že by se jeden z něj dokázal i posrat. Nevím o co tady vůbec šlo ( i když je zřejmá afirmace skutečného případu z Itálie), bylo to tak divně blbé a rozplizlé do debilního konce, že to bylo pro mě skoro nedokoukatelné. Nicméně jsem vydržela ( zuby nehty) a bylo to hodně frustrující. Jooo, kde jsou ty časy Willa Huntinga, Jasona Bourna, Marťana a dalších ...Za mě 40% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Malá dráma( neprekvapila by ma nálepka podľa skutočnej udalosti), v ktorej sa toho zas až tak veľa strhujúceho nestane. Tento fakt vyplýva z civilnosti väčšiny postáv, najmä hlavnej postavy Matta Damona, u ktorej sa podarilo vytvoriť ilúziu že je "iba" civilným americkým robotníkom a nie žiadnym Rambom, a preto je pri pátraní na vlastnú päsť v cudzine stratený a nič zásadné sa mu nedarí dosiahnuť. Určite Stillwater nemusel mať cez 2 hodiny, ale vďaka prekvapivo solídnemu Mattovi Damonovi (v na jeho pomery netradičnej úlohe) a aj väčšiny ostatných hercov (snáď s výnimkou Abigail Breslin, ktorá v posledných rokoch akoby zabudla hrať) sa to raz pozrieť určite dá. Priemer. 55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Narkoleptické stilnoxdrama a lezavá hemoroidální pruda s prkenným Démonem, prdeli hostilním tempem mapující americkou noční můru nižší střední třídy prostřednictvím účelového kurvení skutečného příběhu opíchání Meredith Kercherové. A tak děj přesunuli z Itálie do Francie a z opíchané velkobritky udělali zislamizovanou hadrovou hlavu, aby ukázali, jakými jsou konzervativní staří Francouzi, neomarxistickým etablišmentem nuceni na stará kolena žít v životu nebezpečných imigračních ghetech, zmrdskými a jak jinak než předsudečnými rasisty, a jak jinak než spravedlivě tímto rozhořčené francouzské feministky z árijských čtvrtí děsně kůl sympatickými sluníčkářkami. Ovšem hospodyňky pozor! I přes tuto nechutnou demagogickou epizodu se pořád jedná o ukrutně unylé, tupopointové a bezladoskladné šourání přitroublého otylého Meta oklahomskými staveništi a marsejskými uličkami s Bohem, rodinou a neustálými doporučeními, ať jíte sýry a mámy, na rtech, u kterého vám i těžce znuděná žehlička odmítne napařovat, a bylo by dozajista mnohem zábavnější raději dvě hodiny čumět na to, jak vám pod peřinou kyne těsto. Za něco takového by scénáristu i dramaturga měli veřejně unudit xmrti, třeba furtdokolovým čuměním na Birdmana. Inkriminovaný příběh i to kýžené lkaní nad sociálním a intelektuálním statusem amerických solvin se s trochou fantazie určitě dalo zpracovat tak, aby u něj nezívali čerti, nepospávali hadi či nejásali artoví hnědopichové a jiní masochističtí prudofilové. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama