Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (161)

upson 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu delší dobu, co by ve mě film po jeho shlédnutí zanechal hloubavé myšlenky a hořko-sladkou pachuť. Film svým rukopisem odkazuje na cosi z tvorby Clinta Eastwooda. Největším mistrovským kouskem celého filmu je však MATT DAMON!! Snímek na svých prsou táhne jednoznačně ON! Což je o to zvláštnější, protože jeho postava na první pohled nemá co nabídnout, je totiž ztělesněním naprosto jednoduchého a obyčejného člověka. Jeho projev je však tak minimalistický a civilní, až je nesmírně uvěřitelný. Pro Damona by mohl být rok 2021 velmi úspěšný, neboť do kin poputuje i jeho tvůrčí kousek The Last Duel, na kterém se scénáristicky podílel s kolegou Affleckem. V takovýchto případech dostávají herecké ikony nominaci na Oscara celkem běžně. Mattovi bych toho zlatého plešouna za herecký výkon opravdu přál! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $14,465,535║ Tržby Celosvetovo $19,672,073▐ Sakra toto si teda riadne pohráva s trpezlivosťou diváka, strašne naťahované dráma. Matt Damon tomu dodáva ako takú civilnú iskru, ostatný teda moc neupútajú. Má to zopár dobrých momentiek, téma  dobrá ale na danej ploche príliš vatová výplň. /55%/ ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak civilní drama, který je sice pořádně dlouhý, ale nenudí a má co říct. Film o lásce, bolesti, kruté pravdě i přetvářce a milosrdné lži, navíc natočenej v prostředí nádherné Marseille. Role víceméně sedí všem a snad nejvíc zaujme malinká L. Siauvaud alias Maya, která nejenom, že je nádherná, ale především je tak bezprostřední a přirozená (a to tam těch scén má opravdu hodně!), že jsem nestačil zírat. A taky oceňuju, že USA konečně natočilo film bez nějakých meetoo, gender a dalších sraček! S tím se tady divák v podstatě nesetká... no hurá! Pro mě veliký filmový překvapení v tom nejlepším slova smyslu. P.S.: "Life is brutal." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký zlý kasting som už dlho nevidel. Jediný z hercov, ktorý je aspoň trochu o niečom, je Matt Damon. A aj on je o ničom. Strašne nezáživný, matný, pomalý a divný film. V zásade mi nevadí, ak je niečo žánrovo neukotvené, ale musí to byť proste dobrý film. Stillwater dobrý film nie je. A k tomu je dlhý ako stonožka. Trpel som. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Stillwater" nakoniec nie je veľkolepou a silnou drámou, akú som si myslel, že v tomto projekte dostanem, no musím uznať, že to má svoje momentky. Myslím si, že keď sa dostaneme na koniec a pospájame si všetky udalosti dokopy, tak veta "Life is brutal" to perfektne vystihuje. So všetkým čo sa udialo a čo budeme mať možnosť pochopiť to skutočne povie všetko, čo malo. Na jednu stranu ma veľmi teí, že Tom McCarthy poňal film viac realisticky. Z Damona nerobí pomstychtivého akčného hrdinu ale skutočne utrápeného otca, ktorý sa snaží pomôcť svojej dcére, ktorá je zatknutá za čin, ktorý hovorí, že nespáchala. A robí to film viac skutočný. No na druhú stranu by mi občas nevadilo, keby sa mohol aspoň trochu usmiať, alebo dať do jeho výkonu niečo, čo by z neho neurobilo skutočne len uzavretého chlapa, ktorý okrem toho často rozpráva ako pravý američan. Neviem. Mám pocit, že v jeho postave mohlo byť trošku viac emócií, ktoré by to nejako posunuli. A nemôžem povedať, že by sa ho veci a udalosti nedotýkali nijako. Ale väčšinou ho skutočne máme možnosť vidieť s ťažkou kamennou tvárou. A nie som si istý, či to bol správny spôsob ako podať túto postavu. Pretože miestami potom film trošku vedel ubíjať. Síce sme z neho nemali akčnú blbosť, no na druhej strane mohol byť aj o niečo dramatickejší, a mohlo mi viac záležať na tom, čo sa deje na obrazovke. Ale vo výsledku stále dostatočne dobrý film, ktorý som rád, že som videl. Hodnotenie: B ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama