Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze všech doposud exitujících Univerzálních vojáků jsem právě tento druhý díl viděl až jako poslední, a upřímně musím konstatovat, že se jedná o rozhodně nejslabší díl celé této série. Zde se totiž jedná o totálně béčkovou podívanou, což jsou sice i ostatní díly, ale tady je ona béčkovost zpracována tím nejmizernějším možným způsobem. Laciný, nudný, nezábavný. Zápletka naprosto o hovně, veškeré postavy otravné, nevýrazné, jejich představitelé otřesní, atmosféra nulová, a akce je pak sice opravdu hodně, především tedy té střílecí, ale že by bavila, či by byla zpracována nějak výrazněji, to taky ani náhodou, stereotypně po sobě všichni střílejí jak amatérští partyzáni a prd z toho. „Zpět v akci“ prostě sebou nepřináší vůbec nic pozitivního, kdy zatímco jednička byla zábavná a poměrně nápaditá podívaná, trojka atmosférická a akčně extrémně nabušená a čtyřka totálně masakrální inferno, tady si prostě jen pár filmařských tajtrdlíků uřízlo pořádný kus ostudy. Dvojkou Univerzálního vojáka navíc podle mě začalo nejkritičtější filmové období Jean-Clauda, které skončilo až sebereflexní satirou JCVD, nicméně tento snímek svou kvalitou působí skutečně jako odrazový můstek ke skoku na dno filmové žumpy. Fakt špatný, k ostatním Univerzálním vojákům si tento ani nečuchne. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Po tom čo som napozeral množstvo filmového hnoja musím hodnotenie zmeniť z odpadu na 1*. Stále je to strašná blbosť s absolútne nevyužitými záporákmi, ale tak zlé ako napr. Únik z Alcatrazu to ani zďaleka nie je. Hoci hlavný rozdiel od skutočných odpadov je, že tento film nemal rozpočet rovnajúci sa nule. 2+/10 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl (TV-filmy nepočítám) se povedl už o poznání méně. Za prvé již není originální, což se o druhého dílu ani čekat nedá. Bohužel i příběh je jednoduší, šablonovitý a velmi nudný. Pokračování ztrácí navíc i tu hutnou atmosféru z jedničky a nedokáže vzbudit potřebné emoce. Popravdě, pokud by se neúčastnil Jean-Claude Van Damme, film by ani nevybočil z kategorie TV-film. Za co že byla ta druhá hvězda? ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tomhle "pokladu" není, že totálně zabíjí velmi dobrou jedničku nebo snad akční potenciál v slušných hercích, kteří se až příliš obyčejně mlátí. Ale fakt, že jsem byl nucen za tento "průšvih" vyhodit 30 Kč ve videopůjčovně... Nikdy si to neodpustím a děti v Africe mi brzy pošlou kus svého ucha, že jsem to nedal jim... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ani atmosférou a ani akciou, sa to k Emmerichovmu prelomovému snímku vôbec nepodobá. Má to niekoľko dobre naaranžovaných explózií, ale stále to pôsobí ako VHSkové béčko ( a to snímok nemal zanedbateľný rozpočet ). Žán už v tej dobe opúšťal kiná a sťahoval sa do východnej Európy, kde natočil mnoho svojich ďalších majstrštykov. Toto, je jeho labutia pieseň. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel ve Waxahachie, Caddo Lake a Dallasu (Texas), v Los Angeles (Kalifornie) a v kanadském Georgetownu. (rafix)
  • Film s odhadovaným rozpočtem 45 milionů amerických dolarů vydělal v severoamerických kinech jen 10,7 milionu. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno