Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejlepším filmovým testem je čas a Desperado v něm obstál i když mu v závěru trochu začala ujíždět půda pod nohama. I po letech zůstává mexická pomsta lahůdkovou akční zábavou s několika vymazlenými akcemi, několika neodolatelně epickými záběry a nezapomenutelnou dvojicí, v níž Salma Hayek oslnila svou krásou a Banderas vytvořil nejen svou životní roli, ale také jednoho z nejcharismatičtějších filmových bijců. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady je vše naprosto dokonalé. Režie, hudba, kamera. Antonio Banderas si po Desperadovi nezahrál v žádném pořádném filmu, Salma Hayek je překrásná, Cheech Martin správnej týpek, stejně jako Steve Buscemi. A ano, dojde i na Quentina Tarantina. Nechápu, proč jste z něj všichni tak připosraní. Množství skvělých hlášek.. "A pivo tu chutná jak chcanky.".."My do něj nachcali." .. Co dodat. Nic. Jeden z nejlepších filmů ve svém žánru. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu mě potkal stejný osud jako u "Pulp Fiction", viděl jsem ho až drahně let po premiéře. Humor, atmosféra a snad i Tarantinův štěk mi na něj lehce upomínají, ale takhle srovnávat by to asi nebylo ono. V rámci akčního žánru to je opravdu parádní a originální záležitost prošpikovaná humorem černým jak bota a nebýt poslední čtvrthodinky filmu, která na mě působila trošku jako rána do zad, bylo by to určitě za plný počet. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

remake režisérova debutu el mariachi,desperado,je dnes už klasikou která nepotřebuje příliš komentářů,skvělý antonio banderas,steve buscemi,danny trejo a snad nejlepčí tarantinova mini rolička.někteří zvás zde píší že první půle je nadupaná a ta druhá pokulhává,zas tak pravda to není,člověk se u toho baví furt,jen škoda že se rodriguez rozhodl odstranit konečnou přestřelku,to filmu prý v některých kruzích velice ublížilo. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou noci, kdy drogový boss Bucho usínal s pocitem dobře vykonané práce. Nyní spí s jedním okem otevřeným, s prstem na spušti odjištěné pistole a děsí se chvíle, kdy se ve dveřích objeví ON - El Mariachi. Tento mstitel, vláčející s sebou kytarový futrál napěchovaný zbraněmi různého kalibru, se totiž pomalu prostřeluje zástupy pěšáků ke svému poslednímu cíli. Buchovi bojovníci se vracejí z bojů ve stále řidších sestavách, čemuž se nelze divit, když občas nerozeznají střílejícího hudebníka od zběsilého vrhače nožů Navajase. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • V čase 55:33 si lze v odrazu okna limuzíny všimnout zvukaře držícího mikrofon. (imagoo)
  • Snímek měl akutní nedostatek herců, jelikož většině známějších tváří se nechtělo jet natáčet do Mexika. Nebylo tedy ojedinělé, že režisér Robert Rodriguez obsazoval civilisty z městečka, kde se právě natáčelo. (Zeebonk)
  • Předtím, než Bucho (Joaquim de Almeida) zastřelí muže v klobouku, muži se barva zbraně za opaskem změní z černé na stříbrnou. (Chris Masters)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama