Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný balanc mezi parádním sci-fi a brakovitou slátaninou. Perfektní herci v čele s Hartnettem a Woodem promíchaní s kráskami jako je Famke Janssen, Jordana Brewster nebo Salma Hayek dokáží divy. Je docela škoda, že takovéhle seriózně se tvářící blbiny nikdo netočí (nebo spíš se o to snaží, ale vždycky se to někde přežene) dost mi chybí. (Je to na tobě Roberte. :-) P.S: Tělocvikář ještě nikdy nebyl tak děsivý. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trochu vás pobaví, trochu vyděsí, trochu znechutí, trochu navnadí, záleží na tom na jakou scénu se zrovna díváte. Ale Josh Hartnett rozhodně je přínosem, že ano, dámy?;) Narozdíl od dítěte Elijaha Wooda... A jaký by to byl teenagerovský horror bez krásek typu Salmy Hayekové a Famke Janssenové. Rodriguez prostě umí...narozdíl od překladatelů...já osobně si teda žádné univerzity a tím méně fakulty v dohledu nevšiml. Méně hrabivosti a více zájmu o film, páni distributoři! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka postmoderní vyprázdněnosti kdysi tak produktivní kategorie "ukradených těl". Fakulta se nezmůže než na upocené a nedůsledné citace (ve Invazi zlodějů lidských těl přeci nešlo o cizopasení, ale o nevratnou krádež identity), na neškodné konspirace, které naprosto likvidují existenční neklid původní verze a rozuzlení, které mimozemskou invazi v tupém slova smyslu redukuje na možnost zrodit se dokonalejší a dosáhnout ukojení (všechny postavy se nakonec napárují podle svých představ). Ideologický guláš, v němž se motiv ukradeného těla mění v užitkový a efektní trik v jinak klasické "high-school" zápletce o potřebě označkovat si svoje teritorium v kolektivu, působí o to více plytce, že se odvolává na skutečné klasiky, které dokázaly něco víc než jen opisovat archetypální lidský strach z cizince v nás. Navíc je ten film ve vší pubertální tuposti nudný a afektovaný. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Keď učiteľ Furlong (Jon Stewart) sotí Zekea (Josh Hartnett) do akvária plného vody, vidíme, ako je pochopiteľne celý mokrý. V ďalšom zábere, keď s partiou vychádzajú z triedy, je však "zázračne" suchý. (tXtX)
  • Ve scéně, kde jsou studenti voláni do ředitelny, je jedno z volaných jmen i Thomas Nix. Tommy Nix je ve skutečnosti kamarád, kolega a bývalý spolužák režiséra Rodrigueze. Společně napsali scénář k televiznímu filmu Rychlá kola (1994). (Stocki)
  • Pro zobrazení královny byly využity loutky. (griph)

Reklama

Reklama