Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný balanc mezi parádním sci-fi a brakovitou slátaninou. Perfektní herci v čele s Hartnettem a Woodem promíchaní s kráskami jako je Famke Janssen, Jordana Brewster nebo Salma Hayek dokáží divy. Je docela škoda, že takovéhle seriózně se tvářící blbiny nikdo netočí (nebo spíš se o to snaží, ale vždycky se to někde přežene) dost mi chybí. (Je to na tobě Roberte. :-) P.S: Tělocvikář ještě nikdy nebyl tak děsivý. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si, že na mě svého času film fungoval, a dnešní repríza ukázala, že se po těch letech nic nezměnilo. Přestože mám rád hororový žánr, nezavrhuji ani snímky, které jej kombinují s humorem. Musí to ale být kombinace vydařená. Ani by mě nenapadlo tvrdit, že je Fakulta hororem; ona tedy není ani komedií, protože si tvůrci vzali od obou žánrů jen něco, aby z toho ve výsledku vznikla životaschopná fúze. Nejvíc mě ovšem překvapil fakt, že mi vůbec nevadila silná neoriginalita scénáře. Tvůrci ve filmu ostatně otevřeně přiznávají inspiraci Invazí zlodějů těl, nezastírají, že téměř okopírovali scény z hororové perly The Thing (1982), jejímž jsem skalním fanouškem, a právě tady jsem sám sebe překvapil nejvíce. Zatímco by mě to u jiného filmu vytočilo do červených hodnot, tady mi to nejen nevadilo, ale dokonce mě to pobavilo. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem cítil, jak se tvůrci snímku nebrali příliš vážně a chtěli diváka jen pobavit, aniž by si potřebovali připsat cizí zásluhy. Přesně takhle na mě totiž celá tato záležitost působila; jako nekomplikovaná zábava říznutá napětím a několika drsnějšími scénami, u níž může divák v pohodě relaxovat a neztrácet dobrou náladu. Alespoň já jsem to tak měl. / Poučení: U sledování tohoto filmu radši na chvíli zapomeň na drogovou problematiku a školní masakry. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že invázii agresívnej rasy mimozemšťanov sa dá čeliť pomocou metamfetamínu? Americký režisér Robert Rodriguez tvrdí, že je to prestne tak. Veď prečo nie? Veľmi dobre som sa pri tomto sci-fi horrore pobavil a pravideľne sa ku nemu rád vraciam. Sympatické je aj herecké obsadenie, čo je v súčastných teenagerských snímkoch vzácnosťou. Mladý, sedemnásť ročný, Elijah Wood bol už vtedy dobrý herec. Tak isto aj Josh Hartnett či moja rovesníčka Clea DuVall. „Fakulta“ je fakt celkom dobrá. **** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club meets Invasion Of The Body Snatchers:) Dokonalý casting známých mladých herců, z nichž se většina proslavila o léta později. Perfektní charaktery postav. Od rebela Zeka v podání Joshe Hartnetta, outsidera Caseyho (Elijah Wood), sportovce Stana (Shawn Hatosy), až po "goth girl" Stokely (Clea DuVall), povrchní krásku Delilah (Jordana Brewster) a jemnou blondýnku Marybeth Louise (Laura Harris). Z učitelského sboru vynikají sexy dámy Famke Janssen a ředitelka Bebe Neuwirth, kdysi fanatická matka Carrie, Piper Laurie budí hrůzu i zde, či trenér týmu Robert Patrick. Vůbec mé první setkání s ním, a ještě léta před tím, než mi uvízl v paměti jako nezničitelný T-1000, jsem si ho vybavovala jako parazitujícího mimozemšťana. Fakulta má chytrý a slušně propracovaný scénář, napínavý děj a pravděpodobně se jedná o jeden z nejlépe obsazených teenagerských hororů. A možná také i nejchytřejších. Kde jinde máte možnost vidět v jednom filmu Froda Pytlíka, Jean Greyovou, T-1000, Bobbyho ze Scary Movie a Ushera? :) "Ty jsi prostě dítě Stephena Kinga, Casey." ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kde jsou studenti voláni do ředitelny, je jedno z volaných jmen i Thomas Nix. Tommy Nix je ve skutečnosti kamarád, kolega a bývalý spolužák režiséra Rodrigueze. Společně napsali scénář k televiznímu filmu Rychlá kola (1994). (Stocki)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)
  • Clea DuVall povedala, že postava, ktorú hrá, je veľmi podobná jej, keď mala 14 alebo 15 rokov: temná, namyslená a nespokojná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama