Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trochu vás pobaví, trochu vyděsí, trochu znechutí, trochu navnadí, záleží na tom na jakou scénu se zrovna díváte. Ale Josh Hartnett rozhodně je přínosem, že ano, dámy?;) Narozdíl od dítěte Elijaha Wooda... A jaký by to byl teenagerovský horror bez krásek typu Salmy Hayekové a Famke Janssenové. Rodriguez prostě umí...narozdíl od překladatelů...já osobně si teda žádné univerzity a tím méně fakulty v dohledu nevšiml. Méně hrabivosti a více zájmu o film, páni distributoři! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka postmoderní vyprázdněnosti kdysi tak produktivní kategorie "ukradených těl". Fakulta se nezmůže než na upocené a nedůsledné citace (ve Invazi zlodějů lidských těl přeci nešlo o cizopasení, ale o nevratnou krádež identity), na neškodné konspirace, které naprosto likvidují existenční neklid původní verze a rozuzlení, které mimozemskou invazi v tupém slova smyslu redukuje na možnost zrodit se dokonalejší a dosáhnout ukojení (všechny postavy se nakonec napárují podle svých představ). Ideologický guláš, v němž se motiv ukradeného těla mění v užitkový a efektní trik v jinak klasické "high-school" zápletce o potřebě označkovat si svoje teritorium v kolektivu, působí o to více plytce, že se odvolává na skutečné klasiky, které dokázaly něco víc než jen opisovat archetypální lidský strach z cizince v nás. Navíc je ten film ve vší pubertální tuposti nudný a afektovaný. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club meets Invasion Of The Body Snatchers:) Dokonalý casting známých mladých herců, z nichž se většina proslavila o léta později. Perfektní charaktery postav. Od rebela Zeka v podání Joshe Hartnetta, outsidera Caseyho (Elijah Wood), sportovce Stana (Shawn Hatosy), až po "goth girl" Stokely (Clea DuVall), povrchní krásku Delilah (Jordana Brewster) a jemnou blondýnku Marybeth Louise (Laura Harris). Z učitelského sboru vynikají sexy dámy Famke Janssen a ředitelka Bebe Neuwirth, kdysi fanatická matka Carrie, Piper Laurie budí hrůzu i zde, či trenér týmu Robert Patrick. Vůbec mé první setkání s ním, a ještě léta před tím, než mi uvízl v paměti jako nezničitelný T-1000, jsem si ho vybavovala jako parazitujícího mimozemšťana. Fakulta má chytrý a slušně propracovaný scénář, napínavý děj a pravděpodobně se jedná o jeden z nejlépe obsazených teenagerských hororů. A možná také i nejchytřejších. Kde jinde máte možnost vidět v jednom filmu Froda Pytlíka, Jean Greyovou, T-1000, Bobbyho ze Scary Movie a Ushera? :) "Ty jsi prostě dítě Stephena Kinga, Casey." ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Pro zobrazení královny byly využity loutky. (griph)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)
  • Počítačová hra s názvem Obscure byla inspirována příběhem filmu. (Stocki)

Reklama

Reklama