Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rodriguez natočil film podle cizího scénáře a výsledek je opět skvělý. V první chvíli si řeknete, že to snad nemyslí vážně, ale po druhém zhlédnutí si vychutnáte jeho typický styl, který dokázal vnést i do tohohle veskre komerčního teenegerovského sci-fi hororu. Nadhled ve scénáři Kevina Williamsona opět nemá chybu a ve spojení s Rodriguezem sice vzniká zvláštní "guláš", ale velice zábavný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce parodický fi-ho teenagerský úletek s (přes občasné logické dírky) vcelku vypointovaným scénářem a blonďatou emzačkou s krušným koncem. Pro emzačku tedy... U tohohle horourku si raděj šlehněte něco z rourky, protože bát se u něj jistě nebudete. Tak ať vám to na tom tripu aspoň směje... Dobré. Zábavné. Nic víc. Za tři. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Jon Stewart hraje ve filmu postavu profesora Edwarda Furlonga. Herec Edward Furlong hrál ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování roli Johna Connora, kterého pronásleduje a chce zničit stroj T-1000. Robert Patrick neboli T-1000, zde hraje kouče Joe Willise. (Stocki)
  • Zeke (Josh Hartnett) řídí vůz Pontiac GTO z roku 1970. (Stocki)

Reklama

Reklama