Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě takový bonbónek. Co mě na něm poprvé nejvíc zaujalo, bylo to, že při závěrečných titulkách jsem se dozvěděl, že překlad dělala moje sousedka (zdravím, paní Vajsejtlová :). Pak po nějaké době jsem to viděl znovu, už s tím, že jsem věděl, že to překládala ona, a koukal jsem, co je taková milá dáma schopná nasázet tam za slova:). Pak mě to tak chytlo, že jsem se na to díval snad se všemi přáteli (s každým zvlášť), aby mě padesátá repríza dokonale znudila. Dnes už je to tak dva roky, co jsem přestal Fakultu brát, ale bojím se, že do toho zas spadnu. Nesmím nezmínit Cleu DuVall, ta mě tady fakt zaujala. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z môjho pohľadu prišlo hneď na začiatku a to je pesnička od The Offspring - The Kids Aren't Alright, lebo to je proste pecka. A potom sa to už tak viezlo, postupom času sa film v hororových prvkoch aj vylepšoval, ale Fakulta stále nebol taký horor, aký vychádza z našich fakúlt každý rok. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis komedie nez horor, ale hlavne to je vyborna zabava. Rodriguezovi se taky povedlo obsazeni, nikdo sice nic extra nepredvadi, ale fajn se na ne kouka, holky jsou pekny a Wood dostane do kouli. Samozrejme to nema zadnej promakanej scenar, navic to je vykradacka jinejch hororu, ale film se tim netaji takze to je jedno. I kdyz to uz ke konci trochu ztraci dech, tak Rodriguez umi tak svizne vypravet, ze to je porad v pohode. Navic do toho hraje prijemna hudba a triky uz jsou taky na docela slusne urovni. Nic extra to neni, ale da se u toho dobre pobavit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Famke Janssen v roku 2016 prezradila, že tento film v skutočnosti nikdy nevidela, čiastočne preto, že nechcela vidieť osud svojej postavy na obrazovke. (Arsenal83)
  • Clea DuVall povedala, že postava, ktorú hrá, je veľmi podobná jej, keď mala 14 alebo 15 rokov: temná, namyslená a nespokojná. (Arsenal83)
  • Stokely (Clea DuVall) čte knihu od Roberta A. Heinleina s názvem “Double Star“ (Dvojník), která vyšla v roce 1956 a sám spisovatel za tento sci-fi román obdržel o rok později Cenu Hugo. (Stocki)

Reklama

Reklama