Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (525)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně překvapení ... čekal jsem děs ve stylu Conjuringu, ale překvapivě jsem dostal úplně jiný film, kde je dokonce i nějaká akce ... a musím říct, že s Wanovými schopnostmi bych se mu vůbec nebál svěřit rozpočet 200mega a pokračování Matrixu ... oproti traileru na čtvrtý Matrix to Wan zvládl o dost lépe a nepotřeboval za každou cenu CGI panáčky. Co se scénáře týče, tak ten je bohužel trošku slabší (respektive strašně předvídatelný), ale vše vynahrazuje Wanova perfektní kamera a režijní um ! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

This film is... too much. Je zábavné, jak moc je přeplácaný a naprosto ztracený v tom, jak moc Wan chce dát najevo, že je moc velké jméno na "normální horory". Rozhodně to není strašidelné, ale určitě to je svižné a místy legrační. Být Američan a pořádat Halloween party, tohle rozhodně pustím na pozadí. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hodný, hodná, hodné... kdo jen to rozhodne? Doktoři jsou hovada, těhulky jsou šik? Maddy skrývá vnady, v hlavě otazník." Mladá paní s hajzlem na hlavě, hlavou v hajzlu a s hajzlem manželem (ale říkal, že už nepije a pracuje na sobě, např. že už ji nebude mlátit tak často), to je pak štěstí v záchodové míse a těhulka si své bříško moc neužije. Už zase. Naopak já, mimochodem Argentem nepolíben a hozen do příběhu jak slepé koťátko do vody, já si to užíval parádně. Maddy promine. Měl jsem pár infarktů při lekačkách a valil jsem bulvy, jak Ta jemná umí být hrubá až drsná a svého protivného hajzla spláchnout do hajzlu, resp. aspoň zavřít do Cely. Když už jsme u cely, útěk z ní byl fajn, včetně kočkování s Holkami za mřížemi, ale následné vyčištění policejní stanice se mi nelíbilo a film připravilo o možnou pátou hvězdu. Tedy, ne že bych měl něco proti masakrování neschopných policajtů (asi se střelnicí v havarijním stavu, takže už dlouhý čas netrénovali se zbraní), ale to množství, to množství... Polovina i třetina by úplně stačila, někdy méně znamená více. Závěrem bych navrhoval minutu ticha za tři plody, zkonzumované bratříčkem a hodné holce Maddy chci popřát hodně štěstí při dalším pokusu o miminko. Protože, cela necela, obávám se, že... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem musím upozornit, že James Wan není zrovna mým oblíbencem a jeho filmy (až na Saw, Dead Silence a Insidious) mi nikdy moc nesedly.  Jeho kouzlu jako mnozí jsem prostě nepropadl. Zhoubné zlo ale naznačovalo, že tentokrát by se mi Wan opět mohl trefit do vkusu. Je pravda že film má celkem spád a většinu stopáže jsem se celkem bavil. Ke konci filmu už mě ale mé nadšení začalo opouštět. Finální akční inferno za který by se nemusel stydět ani Neo z Matrixu mi už přišlo hodně přestřelený a popravdě to na mě působilo spíš trapně.  Takže nakonec můžu říct, že měl Wan dobře našláplo, ale ve finále se nechal moc unést (jakoby zapomněl že točí horor a né akční film) a vše v mých očích řádně posral. Paradoxem je že člověk jako já kterej si libuje v gore bude nakonec finálem zklamán. Nemůžu si pomoct, ale je to tak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že najnovší horor od Jamesa Wana bude ťažko popísateľnou záležitosťou, mix žánrov vrátane paródie na hororové klišé (aspoň dúfam) a bude sa dosť odlišovať od toho, čo sľuboval žáner a čo sme videli v predchádzajúcich Wanových hororoch. Ale čaká nás totálne wtf prekvapenie ohľadom pôvodu monštra pred začiatkom tretieho dejstva, čo osobne považujem za klad a totálne prestrelenú akčnú scénu na polícii pred vyvrcholením, ktorú zase považujem skôr za mínus. No a finále v nemocnici je... proste zase iba ťažko slovami popísateľné. Keďže film skončil tak ako skončil a jeden párik sa ešte nestihol dať dokopy, tak treba očakávať ďalší diel. Ak samozrejme Malignant niečo zarobí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Z biologického hľadiska je nemožné mať siamské dvojča opačného pohlavia, pretože počas vývinu v maternici, keď sa jedna zygota (bunka, ktorá vznikne po splynutí dvoch pohlavných buniek) nedokáže normálne rozdeliť, nastane to, že oba plody sú podobné jednovaječným dvojčatám. (ktoré sú vždy rovnakého pohlavia). (Dajman)
  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)
  • Snímek si na sociálních sítích vysloužil pochvalu od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama