Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wan si chtěl natočit bláznivý horor o tajemném zabijákovi, ale zabředl přitom v postupech, které má bezpečně ohmatané z duchařin, takže mu z toho vychází překombinovaná, nechtěně směšná a ve všech směrech přepálená slátanina, v níž hodně věcí nedává smysl, protože jsou tam hozené prostě jen na efekt. Přitom ústřední nápad (i když poslepovaný ze všeho možného, co už tu bylo dřív) je zajímavý a podnětný. Musel by ale být zpracován v utlumenějším, soustředěnějším pojetí a klidně s nižším rozpočtem. Proč tenhle film potřebuje ty náročné digitální scenérie, megalomanský set design a téměř dvouhodinovou délku? Nepotřebuje. Stačila jen větší soudnost režiséra, který si tu ale nekontrolovatelně ujel do všech směrů, protože mohl. A jestli v jeho dalším filmu uvidím v každé scéně takhle přehnanou záplavu blikajících a zhasínajících žárovek, zrnících obrazovek a rádiového šumu (protože to všechno má být asi bububu!), tak u mě jako tvůrce nadobro skončil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Batshit Bonkers!! Už i Wan pochopil, že bez Gore nelze žít. Pocitově možná na 4 hvězdy, ale žánrově za letošní rok musím dát plný kotel, protože James Wan opět doručil Horor, který je zásadní, na který se nezapomene a který přinesl něco neokoukaného. Argento, Bava, Carpenter a Cronenberg jdou tam cítit všichni a je to pocta Giallům, Body Hororům, kriminálkám a hlavně Itálii (-70-80 roky) Rukavičky, stylová vražedný zbraň, černý plášt a tmavě rudá. Krásná Annabelle Wallis trpí vizemi, kde vidí strašlivé a syrové vraždy ( Nádhera!) . Malignant určitě nepotěší fanoušky PG 13 duchařin a teenagerům nejspíš nic neřekne, protože těm je potřeba vysvětlit i pojem Giallo, ale já si to užíval. Vizuálně velmi atraktivní, hudba je vyloženě nářezová a soundtrack má už teď kultovní nádech, tak jak Wanův Saw, má to sympatický "béčkový" příběh s creepy zvratem, který se sice dá uhádnout už dříve, ale je dost znepokojivý a refrešující na to, aby mu to divák odpustil. Vše však vyvrcholí šíleným třetím Aktem, kde je Wan utržený z řetězů jak Lev, který pár dní nejedl a scéna ve vězení je tak stylová a šíleně vygradovaná, že by před ní poklekl i samotný Raid, to jsem zas a opět řval slastí a nejspíš si tuhle sekvenci budu pouštět pokaždé, když budu mít zlou náladu. Když tak čtu, že se lidem dělá z násilí zle, tak mně se dělá špatně z nich. Not for Fancy people. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

James Wan to vie aj lepšie, ale na druhú stranu to ani vyslovene neotravovalo. Atmosféra bola miestami fajn, aj keď to v tomto smere bolo ako na hojdačke - bolo tu dosť hluchých miest, ktoré nebavili. Škoda, že záver a pointa boli jasné už takmer od začiatku. Jednoducho, nič také extra a waw efekt ako pri Insidious tu nečakajte. Priemer. 60/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║ Tržby USA $13,391,791 ║ Tržby Celosvetovo $34,892,041▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Úvod dosť rozpačitý, čistá motanica, dosť to miestami zavádza. Postupne to ale dostáva správne kontúry a všetko začne do seba zapadať. James Wan len potvrdil, že má svoje kvality a na danom poli strachu a hrôzy je bezkonkurenční. V konečnom výsledku som si pošmáknul. /70%/ ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že je to opravdu originální nápad. Nic podobného jsem ještě v žádném snímku neviděl. Takže to má u mě velké plus. Mínusem toho je, že je to další film, kde zlo, incident, se stal někde v nějakém blázinci, ci nemocnici, shodou okolní je již opuštěná a zavřená, ale vždycky v ni všechno najdete, hned napoprvé víte do které krabice sáhnout, abyste se dostali k materiálům a zajistili pravdu a není se čemu divit, ono to dokonce není ani zaprášené😃. No ale i přesto si myslím, že to je kvalitní horor. Jak jsem již zmínil, napad je to velmi originální a působivý. Rozuzlení toho všeho bylo monstrózně dokonalé. Já ochotně ten mínus házím za hlavu a můžu to jen a jen doporučit.  Wan to opět dokázal. Je to hororový pán. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)
  • Keď Derek (Jake Abel) napadne Madison (Annabelle Wallis) a buchne jej hlavu o stenu, tak sa na danom mieste objaví krv, no keď sa postaví, na stene už žiadna krv nie je. (Dajman)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama