Reklama

Reklama

VOD (1)

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (951)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V případech, jako je Od soumraku do úsvitu si říkám, že Robert Rodriguez a Quentin Tarantino musí být snad pokrevní bratři. Jistě byli odkojeni stejným mlékem, které jim poskytlo základy pro jejich charakteristický styl, který je u obou téměř totožný. Takže, vítejte v pochybném "laciném" podniku, jehož otevírací doba je stanovena "od soumraku do úsvitu", v němž za barem nalévá Danny Trejo a kde tančí vskutku "pekelně" svůdná Salma Hayek. Perfektní obsazení tvoří různí členové sestavy TaranGuezových filmů:) Quentin opět zvrácený, Clooney s parádním tetováním na krku, Harvey coby bývalý pastor a oddaný otec a Juliette Lewis coby dcerka, která se ukáže být velmi brutální a odvážnou bojovnicí. Je to zkrátka nářez, jak má být, s náležitou porcí hlášek a akce. Libový závěr je skvělou tečkou za hodně brutální a natřískanou "party.":) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zběsilá podívaná. Svižná a překvapující. Ale vysoko hodnotím pouze první část filmu...ta druhá - ,,upírská", po chvíli a prvotním šoku a překvapení vyznívá do ztracena jako nudná slátanina. Za tu bych dal stěží jednu hvězdičku... Vůbec nějak nechápu ono nesmyslné spojení tak odlišných a mimo hlavních hrdinů zcela nesouvisejících částí... Po svižné ,,Tarantinovské" gangsterské road-movie přijde náhle bez jakékoliv vnitřní souvislosti špatný béčkový upírský horror... Prostě jsem tenhle synkretismus moc nepochopil. A s přibývajícími hromadami těl rozmašírovaných vlkodlaků se i docela dost nudil... Taková špatná béčková manýra... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Skromný film, svým dějovým rozmachem a přílišnou digitálností krvelečnách upírů připomínající béčkové hity vydiopůjčoven z devadesátých let. Robert Rodeiguez opět jede podle svého osobitého stylu a z Od soumraku do úsvitu se stává lehce komediální horůrek, který není ani vyloženě k popukání, ani vyloženě děsivý, zato je od začátku do konce velice zábavný. Rodriguezovi bezesporu napomáhá Tarantinův scénář, plný nezapomenutelných dialogů i hlášek. "Cvoci? Byli to upíři! Cvoci nevybuchnou, když na ně svítí sluníčko, ať jsou sebecvokatější..." ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený komediálny hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici veľmi nebezpečných zločincov, ktorí už majú na svedomí mnoho nevinných a teraz sa potrebujú dostať do Mexika, aby mali pokoj od polície a tak zajmú rodinku na výlete, aby ich tam previezli, čo sa im aj podarí. Ale keď sa dostanú do miestneho v baru, musia sa obe strany spojiť, aby prežili útok krvilačných upírov. So spracovaním som veľmi spokojný, je to veľmi zaujímavý a zároveň funkčný žánrový mix. Spočiatku to vyzerá na drsný thriller, ktorý je napínavý a dejovo zaujímavý, čomu sa film venuje asi do polovice, ale po prekročení hraníc sa už začína nefalšovaný Rodriguezov štýl, ktorý je veľmi zábavný a nápaditý, len škoda, že po hlavnom útoku upírov, ktorý je vrcholom filmu sa už toho až tak moc zaujímavého neudeje, ale keďže táto časť už netrvá dlho, tak sa na to dá bez problémov dopozerať a tých pár vydarených nápadov rozhodne poteší. Akcie tu nie je až tak moc, ale vo svojej kategórii je výborná. Prestrelky sú správne krvavé a so slušnou dávkou humoru, ktorý je perfektný. Nájde sa tu plno skvelých hlášok a nezabudnuteľných vtipných momentov. Herecké obsadenie je výborné, George Clooney vo svojej asi najlepšej úlohe, správne bláznivý Quentin Tarantino, dobre zvolená rodinka na čele s Harvey Keitelom a plno skvelých vedľajších postáv známych aj z iných Rodriguezových filmov ako Danny Trejo, Cheech Marin, Salma Hayek, Tom Savini, Fred Williamson a iní. Réžia je perfektná, tento štýl zvláda Rodriguez bezchybne a spokojný som aj s technickou stránkou. Od súmraku do úsvitu je presne ten typ filmu, za ktorý si Rodrugueza vážim, správne uletená krvavá zábava. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Další pokus o Tarantina. Po 12 minutách jsem to vyhodnotila jako ztrátu času.                                                                           9.3.2018 Druhý pokus o tuto šílenost. Hvězdné obsazení, poťouchlý Tarantino a sposta drsných srandiček a krve. Maskéři se vyblbli. Moje srdcovka to nenií a nebude. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Film byl v Irsku do roku 2000 zakázán kvůli nezodpovědnému a bezdůvodnému násilí v souvislosti s tehdejšími masakry v Dunblane a Port Arthuru. Na videu byl film později schválen s přístupností od 18 let. (Danny F.)
  • Quentin Tarantino (Richard Gecko) původně chtěl film i zrežírovat. V cestě mu však stálo několik problémů. Nedařilo se mu obsadit hlavní role, ani sehnat dostatečné finanční prostředky na natáčení. (gogos)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama