Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keby som to mal posudzovat ako profesionalny film, tak je to tuctovy priemer. Ale ako nezavisla produkcia za par pesos natocena jednou kamerou s bandou amaterov pred aj za kamerou, to vzbudzuje respekt. Najviac ma fascinovala praca s kamerou a strihom behom akcnych scen, ktore su evidentne inspirovane filmami Johna Woo. Nieco tak spickovo a prehladne natocene sa uz v dnesnej zbesilej videoklipovej dobe nevidi. Pribeh je jednoduchy a funkcny. Ochotnici pred kamerou sa celkom snazia, ale typovo mi nepripadaju prilis šťastne vybratí. Hlavny hrdina je jalovy, kraska nie je extra krasna, zaporakovi toho sviniara prilis neverim a mariachi zabijak s ktorym si nasho hrdinu pomylia, je prilis vyzraty, aby som mu jeho schopnosti uveril. Ale to su vsetko veci, ktore sa u amaterskeho projektu daju akceptovat. Dôlezite je, ze to ako celok funguje a kazdy fanusik Rodrigueza a jeho Desperada by to mal vidiet. Zvlastne je, ze film pôsobi sviznejsie a tak nejak zabavnejsie ako posledne Rodriguezove profesionalne filmy, ktore pôsobia prilis sterilne. Davam 5 + 1 bod za to v akych podmienkach film vznikal. 6/10. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu ční lacinost na každém kroku, což ale Rodriguez dokázal udělat předností filmu. Když divák přistoupí na to, že to je v některých momentech poměrně nereálné, bude se dobře bavit. Herci jsou dobří, někteří přehrávaj,ale to už tak u amatérských filmů bývá. Desperado je mnohem lepší, na druhou stranu nemá to kouzlo Mariachiho. Mariachi se povedl, jsou tam dobré hlášky, pěkná "baba", násilné scény, co chtít víc. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

První film dneska už světoznámýho Roberta Rodrigueze. Vzal pár neherců, laciný vybavení a 7 tisíc Dolarů. To všechno mu stačilo k vytvoření filmu se všim všudy. Zatimco dnešní rádobyrežiséři by za tuhle částku ani nezvedli svý líný zadky z křesla. Robert dokázal téměř zázrak a tenhle film patří do těch, co stojej za vidění. A že to občas hapruje nebo je vidět lacinost? Když vemu v potaz situaci a finance, tak nad tim s úsměvem zavřu oči a pomysleně smekám před panem režisérem. Jinak zajímavost na konec-Peter Marquardt neumí španělsky a všechno čet. (I když se mi nepodařilo najít jeho pravou národnost). Na druhou stranu jsem si ho na začátku splet s Edwardem Nortonem... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočený jednoduchý příběh o nešťastné záměně dvou lidí, která od základů změní poměry v zapadlém městečku. Některé záběry jsou naprosto fantastické (např. pohled mariachiho od baru ke stolu za ním a zpátky), u akčních scén je to sice horší (to už vůbec nezmiňuji podivně oranžovou krev), ale všechno doplňují vtipné okamžiky (rychlé vytáčení telefonu, kapela jeden muž, postřílení zabijáků navzájem...). Rozhodně stojí za shlédnutí, jako protipól nějakého "dokonalého" hollywoodského velkofilmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)
  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)
  • Původní scénář byl napsán v angličtině a až později přepsán do španělštiny. (Karlos80)

Reklama

Reklama