Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podobné výtky jako Movie. V podstatě Rodriguezův debut. Bohužel je vidět, že tady bylo opravdu hodně málo peněz. To zas tak nevadí, je to debut. Jenže příběh je až moc triviální na 80 minut a chybí tomu šťavnaté charizmatické role jako v Desperadovi. Navíc zábavnost poměrně brzy klesá. Ale v Desperadovi dokázal co je Rodriguez zač! ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele

Dobre, Mariachi stal Rodrigueza asi tak 5 korún (aj to je možno už trochu veľa) a slúži to ako milý návod pre začínajúcich režisérov bez skúseností, ale viac menej to je tak všetko - nič zaujímavé, začne to, skončí to a u mňa ešte ak pridáme ten pocit nenávisti Rodrigueza, no na Oscara to nebude :-). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Rodriguez | Hudba: Eric Guthrie, Chris Knudson, Alvaro Rodriguez, Cecilio Rodriguez, Mark Trujillo | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Los Hooligans Productions | Rozpočet: 7000 $ | Tržby: 2,040,920 $ || Komerčný trhák v zmysle pomeru Rozpočet/Tržby (Lepšie pomery má snáď len Paranormal Activity 1 a Saw 1). Typický príklad home-made filmu, keď jeden človek obsluhuje všetky posty, a ostatný sú rodina alebo kamaráti. Niektoré zložky aj podľa toho vyzerajú - herecké výkony sú u niektorých postáv neznesiteľné, a hudba bratov a sestier Rodrigueza mi pripomína moju hru na midi klávesoch, keď som mal 5. Nevadí, pretože jak je to celé amatérské, tak to celé do seba zapadá i vďaka dobrému nápadu. Nostalgicky mi to pripomenulo natáčania našich zombie filmov s kamarátmy z pubery :) 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)
  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)

Reklama

Reklama